Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satavljanje vlade

Karamarko o Istri: Mi smo za decentralizaciju, ali samostalna pokrajina - to ne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da će na pregovorima s Mostom ponuditi svoj program reformi javne uprave koji se zalaže za racionalizaciju i smanjenje broja gradova i općina.

„Postoji politička volja, želimo štedjeti, želimo da taj tzv. državni aparat bude što jeftiniji da bi taj novac mogli preusmjeriti prema realnom sektoru“, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan postoji li politička volja za smanjenje gradova, općina i županija.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Upitan kako komentira da je IDS sa SDP-om sklopio sporazum da bi Istra mogla dobiti veću autonomiju i biti zasebna regija odgovorio je kako misli da to nije dobro. Izrazio je čuđenje da je premijer Zoran Milanović za tri potpisa spreman na takve avanture.

KARAMARKO O JEDINSTVENOJ VLADI 'Nama to nikako ne odgovara'

"Istra je jedna od hrvatskih županija i ima isti status kao i sve ostale. Mi smo za decentralizaciju, za fiskalnu decentralizaciju. Ali samostalna pokrajina – to ne. To je jedna avantura u koju Milanović ulazi", naglasio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a nije želio odgovoriti na upit tko ima veće šanse u pregovorima uoči drugog kruga. Naglasio je da HDZ nudi gotov program te da misli da je situacija s njihove strane vrlo povoljna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene