Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedjelja navečer

Predsjednica najavila izjavu za medije nakon što DIP objavi prve neslužbene rezultate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konferenciju za novinare DIP-a Grabar-Kitarović pratit će u svome uredu zajedno s najbližim suradnicima.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju navečer na Pantovčaku će dati izjavu novinarima o parlamentarnim izborima, i to nakon što Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavi prve neslužbene rezultate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ured predsjednice RH 'Pravo je predsjednice RH razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat' Slika nije dostupna Petrina nezadovoljan Ljut na predsjednicu: 'Zatražila je da napustimo sastanak'

Konferenciju za novinare DIP-a Grabar-Kitarović pratit će u svome uredu zajedno s najbližim suradnicima, a izjavu će dati u obnovljenom press-centru koji je u toj funkciji zadnji put korišten u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Riječ je o prostoru koji će imati sve potrebne "alate" za novinarski rad, a nalazi se u popularno zvanom aneksu glavne zgrade Ureda predsjednice i u kojem rade savjetnici te cjelokupna administracija Ureda. Akreditirani novinari koji prate aktivnosti predsjednice Republike na taj način su dobili novi, opremljeni, prostor za rad.

"Građani će u nedjelju odlučiti o tome tko će preuzeti izvršnu vlast u slijedećem mandatu, a predsjednica Republike će, sukladno volji birača i Ustavu, odrediti mandatara“, kazao je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Podsjetimo, prema Ustavu, predsjednica Republike povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika.

Grabar-Kitarović glasat će na izborima za 8. saziv Hrvatskoga sabora u nedjelju rano ujutro.
(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene