Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lalovac:

'Smanjenje PDV-a bi značilo smanjenje mirovina minimalno za 230 kuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Lalovac i Branko Grčić održali su konferenciju za medije pod nazivom 'Rast ili rezovi' na kojoj su se osvrnuli na HDZ-ove najave.

Odgovarajući na pitanje što će donijeti HDZ-ovo najavljeno smanjenje PDV-a, ministar financija Boris Lalovac odgovorio je 'veliku rupu u proračunu i velike rezove'. Tu najavu smatra vrlo neodgovornom.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Dodao je kako će HDZ provoditi politiku bolnih rezova koju bi najviše osjetili umirovljenici.

'Smanjenje PDV-a bi značilo smanjenje mirovina minimalno za 230 kuna. To je nedopustivo', rekao je.

Lalovac je sve to poručio na konferenciji za medije pod nazivom 'Rast ili rezovi' koju je održao s ministrom Brankom Grčićem.

Tko se sve nalazi na listama?

A Grčić je pak rekao da bi u prve dvije godine plaće pale preko 900 kuna, a kasnije i više.  'Ta su obećanja nerealna. Hrvatskoj treba potrošnja', poručio je.

Lalovac je poručio kako su i vrlo neodgovorni što se tiče fiskalne politike. 'Mi ćemo ići na povećanje osobnog dohotka', dodao je.

'Građani će birati između Hrvatska raste i bolnih rezova', poručio je.

PODSJETIMO SE Što obećavaju i čemu se nadaju

Grčić je pak rekao da politika koju su oni vodili govori da su bili na pravom putu. Porez na nekretnine, kaže, neće se dogoditi u skorije vrijeme, a dogodit će se, rekao je, rast plaća poreznim rasterećenjem.

'Porezom na nekretnine plaćali bi samo platežno sposobni. U vrijeme krize to ne dolazi u obzir', rekao je.

Ministar Lalovac osvrnuo se i na najave HDZ-a da će smanjiti plaće ministrima i zastupnicima rekavši da 'smanjenje plaća ništa ne bi donijelo' te da su plaće na razini 2008.godine.

'Neka građani razmisle tko vodi realnu politiku', rekao je Lalovac. 'Ljudi budite oprezni koga ćete zaokružiti na izborima', dodao jeministar financija koji očekuje da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće miješati u kampanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene