Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iskoristili svoje pravo

Policija ipak reagirala, vatrogasac neće platiti kaznu: "Hvala na brzoj reakciji i ispravljanju posljedica ovog nesporazuma"

Vatrogasac dobio kaznu za parkiranje nakon 20 sati provedenih na požarištu (Foto: Dnevnik.hr)
Vatrogasac dobio kaznu za parkiranje nakon 20 sati provedenih na požarištu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Vatrogasci iz Bilica ljuti su zbog kazne za parkiranje koju je njihov vozač dobio zbog nepropisnog parkiranja ispred DVD-a Bilice. Na dan kad mu je policajac ispisivao kaznu vozač Edi Mikulandra proveo je 20 sati na požarištu. Nakon što se slučaj našao u medijima reagirala je PU šibensko-kninska i kaznu ukinula.

"Drago nam je izvijestiti vas da je PU Šibensko-kninska promptno reagirala i iskoristila svoje zakonsko pravo te nakon ispitivanja svih okolnosti ukinila kaznu za nepropisno parkiranje napisanu našem članu", objavilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Bilice na Facebooku i time je okončana pomalo nezgodna situacija u kojoj su se našli policajci nakon što su ispisali kaznu vatrogascu za nepropisno parkiranje.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Potvrdu smo dobili i od šibensko-kninske policije. "Kaznu ne možemo ukinuti, ali je možemo na neki način oprostiti. U kontaktu s vatrogascem koji je parkirao automobil na tom mjestu utvrdili smo da je imao opravdan razlog, a u tom slučaju, pošto se radi o prekršaju gdje nitko nije bio ugrožen, kao i svakom drugom građaninu, kazna može oprostiti", rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

"Hvala PU na brzoj reakciji i ispravljanju posljedica ovog nesporazuma", poručili su vatrogasci iz Bilica, općine u šibenskom zaleđu u kojoj je za vikend bjesnio stravičan požar. U gašenju je sudjelovao i Edi Mikulandra, koji se nakon 20 sati provedenih na požarištu vratio do zgrade DVD po svoj automobil i na vjetrobranskom staklu zatekao kaznu za parkiranje od 300 kuna.

Zbog toga su vatrogasci iz Bilica na Faceboku objavili fotografiju kazne i nekoliko rečenica koje su izazvale veliki interes javnosti. 

"Zahvalama nikad kraja, pa tako i sada zahvaljujemo PU ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri, koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred DVD-a, i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu "VATROGASCI 193" te zaklonio nama pristup. Hvala, gospodo, od srca!!!! P. S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala...", stoji u objavi DVD-a Bilice ispod koje se vrlo brzo nanizalo mnoštvo komentara. 

O svemu se oglasila i šibenska policija

Policija se isprva oglasila rekavši da će provjeriti što se točno dogodilo. "Policija je sinoć u 18:40 od nepoznate osobe zaprimila dojavu da su kod zgrade općine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatekli smo nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca te je policijski službenik postupio u sukladu sa zakonom. Policija će u kontaktu s vatrogascima utvrditi je li postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima", rekla je Marica Kosor iz šibenske policije. Koji sat kasnije potvrdila nam je da je kazna doista oproštena. 

Bijesni komentari

Većina komentara na objavu DVD-a je bijesna na (pre)revnu policiju, dio ih moli da ih povežu s Mikulandrom jer mu žele platiti kaznu, a ima i onih koji brane postupak policije. Nekolicina upozorava da je policajac koji je ispisao kaznu samo radio svoj posao i da kaznu treba platiti što prije jer se u tom slučaju plaća samo pola, odnosno 150 kuna.

Jedan od komentatora, koji očito zna ženu koja je prijavila nepropisno parkiran automobil, kaže da ona ima apartman u predjelu gdje je bila najgora situacija tijekom požara, a (i) njezin apartman obranjen je zahvaljujući vatrogascima i susjedima koji su priskočili u pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene