Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv bilo 20 vjećnika

PAO PRORAČUN GRADA SPLITA ZA 2017. Baldasarov mandat "visi u zraku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pao je splitski proračun. Cijeli dan trajala je sjednica Gradskog vijeća. Čekalo se donošenje odluke o proračunu Grada Splita za 2017. godinu, no vijećnici ga nisu prihvatili.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar još uvijek neće pasti, jer postoji za njega i druga šansa. Nakon cjelodnevne sjednice vijećnici su glasali protiv proračuna i to uvjerljivo, njih 20. Međutim u utorak ili narednih dana moći će izglasati privremeno financiranje grada.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Slika nije dostupna Nema proračuna za 2017. ''Situacija u Splitu postaje dramatična''

U tom slučaju, i Vijeće, i Baldasar ostaju na vlasti još tri mjeseca, a tu negdje već počinju pripreme za sljedeće lokalne izbore i praktički ništa bitno se neće dogoditi.

Ono što je sigurno splitski vijećnici su uvjerljivom većinom, njih 20, glasali protiv Splitskog proračuna za 2017 godinu. Milijardu i 30 milijuna kuna je trebao iznositi ali vijećnici tvrde da je nerealan.

Kažu, Grad nema nikakvog bitnog razvoja ni projekata i postao je samo javna površina na kojoj gradonačelnik izdaje dozvole za kućice i štekate.

Proračun je trebao biti milijardu i 30 milijuna kuna. No, čak je i Baldasar priznao da je ovaj proračun prenapuhan za nekih sto milijuna kuna, očito ni on sam u njega nije vjerovao.

Ono što jest usvojeno je božićnica za sve splitske umirovljenike po 100 kn, za nezaposlene po 200 i za socijalne slučajeve po 300 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene