U ponedjeljak posljepodne očekuje se prestanak kiše na kontinentu, a možda nam se sramežljivo pokaže i sunce.


Pao je prvi snijeg u Gorskom kotaru i Lici. Desetak centimetara snijega koji je pao na području Gorskoga kotara razveselio je ovoga puta ne samo one najmlađe, nego i one starije. Mnogi su se zaželjeli nakon dugih kišnih i maglovitih dana bilo kakve promjene, a snijeg je itekako dobro došao. Tko god je mogao, uživao je u šetnjama, planinarenju, izradi snjegovića i pravoj zimskoj idili.

Gorani se ovoga puta s obzirom na količinu snijega nisu morali hvatati lopata. Zimske su službe odmah reagirale i već ujutro sve su ceste bile čiste. Snijeg se tijekom dana otopio u nižim predjelima, a zadržao se samo u višem gorju.

Meteorolog Nove TV Darijo Brzoja ističe da se veće količine snijega još ne očekuju. Većinom oblačno vrijeme se nastavlja, a Zagreb, primjerice, broji već 17. dan bez sunca.

Dobra je vijest da bi se vrijeme ipak trebalo stabilizirati, a još malo kiše na kontinentu može se očekivati u ponedjeljak. Poslijepodne se očekuje prestanak kiše, a možda bi se onda i u Zagrebu moglo napokon pokazati i malo sunca.

S prvim snijegom stižu i problemi - Sve zbog novih pravila!

U gorju može biti malo susnježice ili snijega. Na sjevernom Jadranu bit će djelomice, na južnom i pretežno sunčano. Temperatura na kontinentu bit će oko 4, 5 stupnjeva, u gorju -1 ili 0, a na Jadranu sutra ujutro između 7 i 11.

U nastavku tjedna očekuje se sunčano i suho vrijeme. Samo bi još u utorak mjestimice uz više oblaka moglo biti malo kiše, a u gorju snijega. Zapuhat će i jak sjeveroistočnjak te nam tako donijeti barem dašak zime.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook