Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje novinarima

Pančić: Krakovi korupcijske hobotnice još su u zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Hrvatskih socijaldemokrata, Ivica Pančić upozorio je da su krakovi korupcijske hobotnice još uvijek u zemlji, iako je njezina glava, Ivo Sanader, izvan Hrvatske.

Pozvao je sve zaposlene u ministarstvima i državnim poduzećima da dojave sva saznanja o zloupotrebama koje se i dalje događaju. 'Jedan Sanader je otišao van zemlje, međutim Sanadera još ima unutar zemlje', dodao je Pančić najavivši projekt kodnog imena 'Assange' kojim je pozvao na prikupljanje podataka o koruptivnim i drugim nepravilnostima u državi. Projekt će voditi potpredsjednica stranke Franca Moscarda.

Pročitajte i ovo San-nakji Potreban je oprez Čovjek se ugušio jedući jedno od najopasnijih jela na svijetu: Dojurila hitna pomoć, ali nije mu bilo spasa Slika nije dostupna MIP: Jurjeviću, Glavašu i Pančiću nije skinut zastupnički imunitet

>> 'Kosor manipulira hrvatskom javnošću i ruskim premijerom'

>> Pančić u Saboru mahao ružičastom hobotnicom!

Pančić je podsjetio je na svoju usporedbu Sanadera i vlade s hobotnicom, pored bivšeg premijera koji je glava, ministarstva su krakovi. Prisutnim novinarima poklonio je fotografiju svoje 'korupcijske hobotnice' s natpisom 'Traži se odbjegli ljubimac - viđen na obalama Temze'.

'Majkom svih pljački' prozvao je cestogradnju, a odgovornima za neracionalna ulaganja u prometnu infrastrukturu smatra više ministarstava. Pa tako Pančić tvrdi da je među odgovornim 'krakovima' ministar financija koji je odgovoran za 10 do 15 milijuna kuna neracionalno i nezakonito potrošenih na ulaganje u cestovnu infrastrukturu. U svom obraćanju prozvao je i ministarstvo prometa i veza, tvrtku IGH, Skladgradnju, Hidroelktru, Dalekovod, Vijadukt i druge. Smatra kako bi bilo dobro da objasne na koji način du dolazili do poslova.

Pančić je izrazio strah zbog načina na koji će završiti investicijski ciklus premijerke Jadranke Kosor rekavši kako cijeli sustav i dalje funkcionira na nezakonit način. 'U sustavu je i dalje otimačina, na nižim razinama i institucije se uništava', dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene