Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MIP: Jurjeviću, Glavašu i Pančiću nije skinut zastupnički imunitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbacilo je zahtjeve za skidanje zastupničkog imuniteta trojici saborskih zastupnika, budući da se protiv njih skidanje imuniteta tražilo zbog privatnih tužbi za klevetu.

Sukladno praksi MIP-a, za takve se tužbe imunitet ne skida. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Opasne namjere Lukašenko potpisao zakon koji mu daje doživotni imunitet od kaznenog progona, a jednim potezom eliminirao je i svoje neprijatelje Slika nije dostupna Dr. Čavar: 'Spasite život Glavašu'

Općinski sud u Splitu je po privatnoj tužbi posrednika za poslovanje u Brodosplitu Drage Mačeka tražio od MIP-a skidanje imuniteta SDP-ovom zastupniku Marinu Jurjeviću kako bi protiv njega pokrenuo postupak na sudu zbog Jurjevićevih optužbi da su Maček i Uprava splitskog brodogradilišta odgovorni za pronevjeru šest milijuna američkih dolara.

MIP je odbio i zahtjev bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera za skidanjem imuniteta Branimiru Glavašu zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda, budući da je Glavaš optuživao Fabera da ga politički progoni i namješta dokaze kako bi ga se proglasilo krivim za ratni zločin.

Odbačeni su i zahtjevi ministra prometa Božidara Kalmete i državnog tajnika njegovog ministarstva Zdravka Livakovića da se skine imunitet SDP-ovcu Ivici Pančiću, koji je Kalmetu i Livakovića u više navrata optuživao za malverzacije u cestogradnji.

Članovi MIP-a odluke da se trojici zastupnika zbog privatnih tužbi za klevetu ne skida imunitet donijeli su jednoglasno, bez rasprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene