Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji dan na rebru

Paladinu ugovor nije produžen, ali zamjenica i pomoćnica ravnatelja HZZO-a mogu raditi iako imaju uvjete za starosnu mirovinu

Josipu Paladinu posljednji radni dan na Rebru (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Josipu Paladinu posljednji radni dan na Rebru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josipu Paladinu posljednji radni dan na Rebru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Josipu Paladinu posljednji radni dan na Rebru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipu Paladinu posljednji radni dan na Rebru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Poznati neurokirurg Josip Paladino danas je odradio posljednji dan u Kliničkom bolničkom centru Rebro. Iako je profesor iza sebe ostavio generacije odličnih liječnika, iz Hrvatske liječničke komore upozoravaju kako rad liječnika u mirovini nije dugoročno rješenje.

Dok liječnik zavidne karijere odlazi, u HZZO-u još uvijek rade zamjenica i pomoćnica ravnatelja unatoč tome što su odavno ispunile uvjete za starosnu mirovinu.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

Nakon 40 godina karijere neurokirurg Josip Paladino danas je odradio posljednje operacije u kliničkom bolničkom centru Rebro.

Uz tri operacije, nije pronašao vremena za novinare. Za izjave nije bila spremna ni supruga Zrinka koja je još prije dva dana o svemu pisala na svom Facebook profilu.

„Njegova borba za ostanak na Rebru bila je primarno borba za pacijente koji imaju pravo na usluge javnog zdravstva i nisu u mogućnosti plaćati operacijske zahvate“, poručila je na Facebooku njegova supruga Zrinka Paladino.

I baš zato na Facebooku je otvorena grupa u znak podrške doktoru Paladinu koja broji 121. člana. Da je profesor pridonio Hrvatskom zdravstvu i iza sebe ostavio odlične liječnike, poručuju iz Hrvatske liječničke komore. Ipak, ističu - Hrvatsko zdravstvo vapi za mladim liječnicima.

„Mene ovo toliko ne zabrinjava koliko me zabrinjava da takvu medijsku sliku nisu dobili recimo bračni par koji je evo ovih dana odlučio sa 40 godina otići. Jer ti ljudi su trebali još 25 godina u ovom sustavu, znači jedan anesteziolog i dječji kirurg pomoć našim građanima, a oni ne vide ovdje perspektivu i odlaze“, kaže Ante Zvonimir Golem, drugi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore.

A u "zasluženu" mirovinu nikako da odu zamjenica i pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. One još uvijek rade unatoč tome što su ispunile uvjete za starosnu mirovinu.

„Svoju dužnost obavljaju na temelju mandata, na koji su imenovani od strane Vlade Republike Hrvatske, a sve u skladu sa Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju“, poručuju iz HZZO-a.

Paladino će sutra "iseliti" iz svoje sobe na KBC-u Rebro, no sudeći prema njegovim kompetencijama novu poslovnu priliku neće dugo čekati!
 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene