Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marija Klipa, žena ozlijeđena prilikom zrakoplovne nesreće vojnih aviona u Slunju, oporavlja se u ogulinskoj bolnici.


Pacijentica je operirana nakon teških ozljeda zadobivenih na tlu od krhotina vojnih zrakoplova, oporavlja se u ogulinskoj Općoj bolnici te su joj sve životne funkcije stabilne.

Vezani članci Hrvatski šaptač poskocima - 1 Hrvatski šaptač poskocima ima važan savjet za sve koji idu u prirodu: "Piknuo me tu pod nokat, to je najopasnije" Slika nije dostupna Sjećate li se? Prije četiri godine dva su se MiG-a sudarila iznad Plaškog!

Kirurzi Igor Tripalo i Zlatko Grbačić nakon četverosatne operacije kazali su da je pacijenciti za sada ruka spašena od amputacije, iako je bila potrebna rekonstrukcija dijela kosti lijeve nadlaktice, a oštećeni su i živci i mišići.

Zlatko Grbačić također je kazao da on unatoč tomu vjeruje u oporavak ruke, ali da će to dugo trajati. 'U ruci smo pronašli manji metalni dio i sačuvali ga za istražitelje', kazao je Grbačić u trenutku kad ga je iznosio iz operacijske dvorane te ga na trenutak pokazao.

>> Ozlijeđeni pilot: Tu mi je kaciga, što se mene tiče idemo sutra opet

U bolnici je bio župan Ivan Vučić koji je razgovarao s rodbinom ozlijeđene žene te s kirurzima.

Istaknuvši kako mu je žao što se dogodila zrakoplovna nesreća, župan Vučić je kazao kako mora pohvaliti interventne službe Centar 112, HGSS te vatrogasce koji su sjajno obavili posao prije nego su prepustili mjesto pada zrakoplova vojsci i policiji.

Osim Vučića, ozlijeđenu ženu u bolnici je posjetio i državni tajnik Ministarstva obrane RH Mate Raboteg, koji je nazočio vojnim vježbama. Raboteg je obišao i mjesto nesreće. (Hina/ A.E.)