Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam u padu

Svibanj za zaborav: Loše vrijeme donijelo i loše turističke rezultate, jedna grana turizma posebno je pogođena

Utjecaj vremena na turizam (Foto: Dnevnik.hr)
Utjecaj vremena na turizam (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Utjecaj vremena na turizam (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Koliko vrijeme utječe na broj turista, pogotovo u pred i posezoni, najbolji je dokaz ovogodišnji svibanj. Hladan i kišovit - donio je veliki minus turizmu.

Koliko vrijeme utječe na broj turista, pogotovo u pred i posezoni, najbolji je dokaz ovogodišnji svibanj. Hladan i kišovit - donio je veliki minus turizmu. Milijun i pol noćenja manje nego prošle godine u istome mjesecu.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Oblačno i kišovito vrijeme nije po volji opatijskim turistima, čak ni Britancima naviklima na kišu. Hotelijeri na Liburniji ne osjete pad broja turista. Predsezonu im pune kongresi i organizirane skupine.

''Svibanj je u Opatiji u znaku kongresnog turizma. Na njihove dolaske vremenske neprilike nisu utjecale, ali vjerujemo da su utjecale na dolazak vikend gostiju sa bližih tržišta'', rekla je Željka Stašić iz TZG Opatije.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice ovogodišnjeg je svibnja zabilježeno 300 tisuća dolazaka i milijun i pol noćenja manje nego prošle godine. Najviše se to osjeti u kampovima.

Na Krku je tijekom poslijepodneva nakon dugo vremena sramežljivo provirilo sunce kroz oblake i kod ugostitelja koji su cijeli svibanj loše radili - probudilo optimizam.

''Gore mislim da više ne može biti, samo bolje, nadamo se tomu u svakom slučaju'', kaže Josip Brusić, vlasnik ugostiteljskih objekata.

Nadaju se turistički djelatnici diljem Jadrana da će se vrijeme napokon stabilizirati i da će u špici sezone uspjeti nadomjestiti manjak u broju turista i zaradi iz kišnog svibnja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene