Ljeto je pred vratima, priželjkujemo nove turističke rekorde, bilda se produljenje sezone, a prve goste na svakom koraku dočekuju raskopane ceste i bageri. Slična je situacija diljem zemlje, a investitori i izvođači radova tvrde da im radove dodatno otežava kiša.

Galerija


Vlasnici apartmana zbog bagera koji su im parkirani gotovo u dvorištu gube novac, a ministar turizma kaže da je logično da na 105 tisuća registriranih privatnih smještaja nisu svi u plusu.

Vezani članci Promet na zagrebačkoj obilaznici Autoceste prema moru tijekom popodneva i večeri bile su pod opsadom, kilometarske kolone na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici Gari Capelli (Foto: Dnevnik.hr) Raste broj turista, ali i broj zaraženih od koronavirusa. Ministar Capelli poručuje: "Kad se poduzmu nove mjere dati ćemo posebno upozorenje turistima"

Turističko mjesto Dolašku Dragu kao da su posjetile divovske krtice. Vlasnici apartmana Ivo Kovačević i Živko Koštan prve goste još nisu dočekali, a trebali su.

Ivi Kovačeviću trebala je doći obitelj, pa i prijatelji, no morao im je reći nesretne vijesti. “Ne možete u nas, radovi su, iskopan je put, dignut je asfalt. Kad će sad to oni ugraditi, ja ne znam“, rekao im je Kovačević.

Zbog toga gubi novac jer porez u svakom slučaju mora platiti, s gostima ili bez njih. No to nije jedina mana radova, kaže Živko Koštan. “Tri vikenda sam bija bez vode. To je aljkavost pojedinih ljudi koji tu rade“, kaže Koštan i dodaje da rijetko vidi radnike kako rade. “Ako je vruće, ne mogu po vrućini, ako je kiša, ne mogu po kiši“, naglasio je Koštan.

Blato i raskopane ceste u Dolaški Dragoj su svakodnevnica, a turistička sezona je pred vratima. Iz Općine Pakoštane tvrde da će radovi biti gotovi već do ove subote. No iz tvrtke Centrogradnja koja izvodi radove, a čiji predstavnik nije htio pred kamere, kažu da se bageri neće maknuti petnaestog lipnja.

Do kraja godine mještani bi trebali dobiti ono što godinama priželjkuju – cestu i kanalizaciju. Radovi na cesti i kanalizaciji stajat će 12 milijuna kuna. Pod bagerima je nestao i dio šume. Načelnik Milivoj Kurtov tvrdi da je nestao s razlogom. “Stabla su bila na tim kućama, sada je napravljen koridor koji je ujedno i protupožarni put“, rekao je Kurtov.

Put do apartmana trenutačno je otežan turistima diljem zemlje, teška je mehanizacija na cestama u Rijeci, Šibeniku i Splitu. Resorni ministar Gari Capelli kao da živi u paralelnom svemiru. Kaže da "padaju" rekordi u privatnom smještaju, lipanj donosi porast od 5 posto, a štete za turizam nema. “Hrvatski turizam jako dobro stoji. Imamo dobar booking i za deveti i deseti mjesec“, rekao je Capelli.

Upravo tada u Drage bi se bageri trebali vratiti. Nadamo se samo kako neće i otjerati turiste koji bi sljedeći put za hit-destinaciju mogli odabrati neku drugu zemlju, gdje im odmor iz snova neće remetiti buka strojeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr