Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug zaposlenicima

Hitna pomoć pred blokadom: Nitko nije reagirao mjesecima, a onda su se novci stvorili na dan ovrhe

Aktualno Galerija Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 4 Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 3 Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 2 Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 1 Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Karina, Čile Galerija 1/7 >>
Ovršen je račun hitne koja brine za oko 115 tisuća stanovnika i najmanje 60 tisuća turista koji u ovom trenutku borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U špici turističe sezone, kada djelatnici hitne imaju pune ruke posla, zavod u najjužnijoj županiji je pred blokadom. Sjela im je ovrha, na koju je Nova TV upozoravala prije točno dva mjeseca. Do danas nitko nije riješio problem. Ni ravnatelj, ni župan ni ministar. Sve dok ih novinari Nove TV nisu jutros nazvali i obavijestili da je pokrenuta ovrha. Priču donosi Paula Klaić Saulačić.

Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 3 Ovršen Zavod za hitnu pomoć - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovršen je račun hitne koja brine za oko 115 tisuća stanovnika i najmanje 60 tisuća turista koji u ovom trenutku borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte i ovo Alen Rukavina, lučki kapetan Strašna tragedija Jahtaš koji je ubio ribara upravljao autopilotom: "Nikoga nisam vidio, to garantiram svojim životom"

Račun Zavoda za hitnu medicinu ovršen je zbog starog duga prema djelatnicima Hitne - za prekovremene sate. Sada prijeti blokada.

"Ja čekam za jednu presudu godinu i po dana, za drugu par mjeseci. S kamatama oko 3 tisuće eura", rekao je Mihael Kukuljica, medicinski tehničar i član Sindikata.

Liječnik Šerif Sarić kaže kako strahuju da može doći do problema i blokade plaća, ali kako ništa ne mogu učiniti.

Pročitajte i ovo Tomašević predstavio nove podzemne spremnike za otpad - 12 Potpuno kaos Tomašević: "Spašavanje je u tijeku, službe su zatrpane pozivima i onda teško mogu reagirati na najhitnije situacije"

Na računu Zavoda nema potrebnih sredstava za naplatu, tu su i sudski toškovi i kamate. Pesude su pravomoćne već više od godinu i pol.

"Jutros su kolege iz ureda odnijele nekih 50-ak ovrha na Finu, nešto malo više od 50 tisuća eura, kroz dan ili dva bi Fina to trebala izuzeti s računa Zavoda", rekao je odvjetnik Igor Zekić.

Sredstva su pronađena

"Prije točno dva mjeseca radili smo prilog o tome kako će doći do ovrhe. I danas se to dogodilo, a samo sat vremena nakon što smo poslali upit prema Ministartvu, prema Zavodu i prema županiji došao je odgovor kako je pronađen novac za isplatu duga djelatnicima", rekla je novinarka Nove TV Paula Klaić Saulačić i dodala kako župan kao rješenje najavljuje ekspresni zajam od banke. 

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV "slijede populističke floskule" Ivana Petrović o potezu predsjednika Milanovića: "Situacija je ozbiljna, ali nije ultimativna, on oporbi daje pozornicu"

"Zavod će u utorak isplatiti sredstva svima koji traže za prekovremene sate, dogovoreno je s bankom", kazao je Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

No, kredit čini se neće biti potreban. Novac će, kažu iz Ministarstva, dati HZZO - kojem ravnatelj Zavoda, kaže, piše već mjesecima, kao i županiji i ministartvu. Sve se riješilo nakon novinarskog upita.

"Ja sam vama zahvalan jer evo novinari obave taj posao i pomognu nam nakon višemjesečnog i višegodišnjeg traženja rješenja da se to ekspresno riješi", telefonom je rekao Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene