Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ovrhe primanja državnih službenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske upozorio je da su počele ovrhe primanja službenika u hrvatskom Podunavlju koji su, na temelju odluke Vrhovnog suda, u razdoblju od 1998. do 2000. primali dodatak na plaću namijenjen zaposlenima na područjima od posebne državne skrbi.

Sindikat u priopćenju podsjeća da Podunavlje u tom razdoblju nije bilo svrstano pod područja od posebne državne skrbi, no Vrhovni sud je 2004. utvrdio da su službenici u tom razdoblju imali pravo na uvećanje plaća za rad na tim područjima.

Pročitajte i ovo Melita Jagar - 2 ni zakon ih nije spasio Obitelj čija je drama digla na noge cijeli jedan grad nije usamljen slučaj: "Mi smo potpisali ugovor s vragom" Provjereno: Živi zid ih iskoristio i odbacio - 6 Večeras u Provjerenom Bivši članovi Živog zida: "Stranka nas je iskoristila i odbacila. A sad nam zbog njih prijete ovrhe". Tajnik stranke uzvraća: "To su cvilidrete i mentalni balavci"

Sud je svoju odluku ipak promijenio 2006., pa su službenici dužni vratiti novac koji su dobili na ime uvećanja plaća.

Prva je ovrha sjela na mirovinu Petra Lapoša iz Iloka, koji bi trebao vratiti 70.000 kuna, odnosno do kraja života otplaćivati mjesečno 500 kuna, što je trećina njegove mirovine.

'Kako doznajemo, od idućeg mjeseca Petru bi se trebalo pridružiti još desetak službenika iz Iloka, koji su, kao i on, postali žrtve različite sudske prakse Vrhovnog suda', stoji u priopćenju sindikata.

Država je time pokazala da 'ima pametnijeg posla od olakšavanja životnih teškoća svojih građana' pa sindikalci najavljuju da će organizirati odlazak oštećenih službenika u Zagreb 'pred vrata onih koji su odgovorni za takvo stanje, od predsjednika Vrhovnog suda, ministra pravosuđa do saborskih zastupnika'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene