Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobar fotoaparat potreban je i za, mnogima, najvažaniji dan života - dan vjenčanja. No, za taj dan potrebno je i puno više od toga.


Lucija i Franjo već su odabrali datum vjenčanja, a sad kreće onaj teži dio koji se odnosi na organizaciju. 'Mislim da ćemo snimati i fotkati. Imamo puno tih ideja, vozit ćemo se gumenjakom', kazao je Franjo.

Vezani članci Rosario Zbog korone se vjenčali u bolnici: ''Poslao mi je poruku na WhatsApp u kojoj me zaprosio...'' Idris Elba i Sabrina Dhowre (Foto: Instagram) Najseksi muškarac na svijetu oženio 16 godina mlađu zaručnicu: Raskošna svadba potrajala tri dana!

Za mnoge najsretniji dan ujedno je i najstresniji. Zato s organizacijom treba biti gotov barem tjedan dana prije vjenčanja. 'Najjednostavnije bi bilo da su mlada i mladoženja, koji dolaze zajedno, koji su se prije toga dogovorili koje su želje i da ne dovode pratnju sa sobom', kazala je Tea organizatorica vjenčanja.

Prstenje je, kažu mladenci, najbitnije. Njega će nositi cijelog života, a najtraženiji su dijamanti. 'Nedavno smo izbacili kolekciju s rose zlatom i muški dijamanti crni, a ženski bijeli', kazao je zlatar Denis.

>> VIDEO Izrekli sudbonosno 'da' pa im se srušio balon

Za mladoženju klasika, a sjaj se traži na vjenčanicama. Da bi zablistali na podiju, važni su i plesni koraci. U zadnje vrijeme i neki neobičniji. 'U zadnje vrijeme smo jako zadovoljni jer više mladenci ne uče samo klasični bečki valcer, nego imaju stvarno želje za tangom, senzualnim plesovima gdje im radimo i koreografije', kazala je Rosemarie, instruktorica plesa.

Čokolada i dalje igra najveću ulogu na svadbenoj torti. Oblici sve raznovrsniji, a boje sve šarenije. 'Od jedne otkačene torte s lopticama do jedne otkačene pink i crne boje, tigraste, klasike i recimo romantike', kazala je slastičarka Alida.


Nezaboravan dan svakako treba zabilježiti, a za to je potreban fotograf. No, za Luciju i Franju nema brige jer su to za njih slatke brige. 'Došli smo u godine kad ćemo se zabavljati, neće nam to više biti trema', kazao je Franjo. A tako bi, kažu stručnjaci za vjenčanja i trebalobiti- lijepo, veselo i opušteno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook