Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Ivo Sanader danas je u Pragu, nakon razgovora sa svojim domaćinom češkim premijerom Mirekom Topolanekom, izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dviju zemalja i potporom koju Češka stalno pruža Hrvatskoj na putu u EU.


"Ovo je moj prvi službeni posjet jednoj državi nakon novog formiranja hrvatske Vlade i sigurno još jedan dokaz prijateljstva Hrvatske i Češke", kazao je Sanader.

Vezani članci Slika nije dostupna Topolanek: Učinit ću sve za Hrvatsku na putu u EU Slika nije dostupna Topolanek: Ulazak Hrvatske u EU moguć uz dodatak Sporazumu iz Nice

Hrvatski premijer je izvijestio češkog kolegu Topolaneka o naporima koji Hrvatska ulaže da dobije pozivnicu za NATO.

"Naš je cilj ambiciozan, ali mislimo da može biti realističan da
pregovore završimo za vrijeme češkog predsjedanja Europskom unijom, početkom sljedeće godine", kazao je Sanader.

"Topolanek mi je predložio, što sam ja u potpunosti prihvatio, da nam Češka pomogne da realiziramo taj cilj".

"Siguran sam da će rezultati koje Hrvatska postigne ove godine biti ključni da postane član zajedničke europske obitelji", rekao je češki premijer Mirek Topolanek u izjavi novinarima.

Dvojica premijera dogovorili su da će već od ovog ljeta i češki policajci biti na Jadranu i surađivati s hrvatskom policijom. Nakon jednog neugodnog incidenta prošle godine sa češkim turistima dvojica premijera su dogovorili suradnju, time da će Češka u prvo vrijeme poslati nekoliko policajaca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju