Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi primjer

NAŠLI SU RJEŠENJE Ovo je transformacija u elitno turističko odredište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lošinj se ubrzano transformira u elitno turističko odredište. Velikoj konkurenciji na turističkom tržištu odlučili su se suprotstaviti upravo podizanjem kvalitete u svim segmentima ponude.

Lošinj se sve većoj konkurenciji odlučio suprotstaviti kvalitetom. Gotovo 10 milijuna eura uloženo je u prvi aquapark na nekom od otoka. Šest bazena s morskom vodom, tobogani i mnogobrojne druge atrakcije goste su oduševili na prvi pogled.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

'Prvi put smo ovdje, ali dogodine ćemo sigurno ponovno doći zbog bazena', rekao je Gauendal, gost iz Nizozemske.

Kompleks bazena otvorio je 34 radna mjesta. Mali Lošinj želi sve bolje i bolje goste. Prošle je godine dobio prvi hotel s 5 zvjezdica. Prilagodba će, znaju, potrajati, ali ne misle odustati.

Uskoro bi prve goste trebala primiti i Vila Hortenzija. Staro austrougarsko zdanje, tek nekoliko koraka od mora preuređeno je u jednu od najluksuznijih vila na Jadranu.

Ovako oni hrle ka uspjehu!

'Ideja je da se vila iznajmljuje u cijelosti, gdje je gostima na raspolaganju 24 sata batler, domaćica te čuvar bazena', rekla je Vesna Hocenski, iz službe za marketing Lošinj hotels & villas. Vila prima 18 do 20 gostiju, a jednodnevni najam stoji oko 9 tisuća eura.

Zabavi i luksuzu do uskoro će se pridružiti i kultura. Najpoznatiji Lošinjan - Apoksiomen u prosincu se vraća sa svjetske turneje.

'Najava Apoksiomena krajem godine nam je sigurno još jedan razlog više za razvoj, uz zdravstveni turizam, sport, vitalnost, bioraznolikost koju imamo i sigurno jedan novi uzlet kulturnog turizma', kazala je Đurđica Šimičić, direktorica TZ Malog Lošinja.

Sve to trebalo bi produljiti sezonu. A da bi gosti do Lošinja lakše i brže dolazili što prije žele rekonstruirati aerodrom.

'Dogovorit ćemo se nadam se u najbržem roku da dio zemljišta koje je vlasnik RH da ga na neki način prepuste gradu da mi možemo onda ući zajedno s hotelskom kućom i suvlasnicima u projekt aerodroma za koji su već osigurana već sredstva stranih partnera', rekao je Gari Capelli, gradonačelnik Malog Lošinja. Mali Lošinj odabrao je težak put, ali uvjereni su - pravi put!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene