Danilo Latin, profesionalni ribar iz Savudrije, kaže da ribari ih tog kraja imaju puno povjerenje u Vladu i premijera Andreja Plenkovića


"U ovom trenutku nema razloga za nikakav strah. Imamo puno povjerenje u Vladu i očekujem da će i dalje štititi nas ribare u obavljanje naših svakodnevnih radnji na moru", rekao je Danilo Latin, profesionalni ribar iz Savudrije za Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Slika nije dostupna Pahor kritizira, ali u Vladi RH zadovoljni: "Komisija je ispravno odlučila ne miješati se u hrvatsko-slovenski spor" Ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Prvi sukob u Savudrijskoj vali: "Hrvatski ribar je bezobzirno krenuo prema slovenskoj strani..."

Latin kaže da ne razmišlja o ishodu razgovora Andreja Plenkovića sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom jer u Plenkovića ima puno povjerenje. "Očekujem da će konstruktivno pokušati razgovarati s kolegom iz Slovenije i da će u bilateralnim razgovorima da će tražiti rješenje oko graničnog spora", kaže Latin.

Iako dio slovenskih političara spominje vojsku u zaštiti onoga što je arbitražom na moru dobila Slovenija, Latin se ipak uzda u činjenicu da su i Hrvatska i Slovenija članice NATO-a. "Po pravilima NATO saveza dvije članice ne smiju uperiti cijevi jedna protiv druge. Iz tog razloga ne očekujem da će si Slovenija priuštiti takav luksuz da krši takva pravila kao što si je dozvolila u kršenju međunarodnog prava", kaže Latin.

Opisao je i kako izgleda njihovo ribarenje posljednjih dana u Savudrijskoj vali. "Na žalost mi kad izlazimo na more u pratnji smo hrvatske policije. Nije najbolji ugođaj, ali ako nema boljeg rješenja prihvaćamo i to", rekao je Latin..