Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Klizište prijeti

'Ova sila ide prema meni, ja se borim golim rukama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog natopljene zemlje diljem Hrvatske aktivirala su se klizišta. Kuće klize , ali ljudi ne žele otići iz njih. Nadležne službe mole ih da prihvate privremeni smještaj jer ne mogu jamčiti da netko neće poginuti prije nego što uspiju sanirati klizišta.

U zagrebačkoj Kustošiji kuće klize na kuće. 'Ova sila ide prema meni, ja se mjesec dana borim golim rukama protiv ovoga, nema nikoga', kazao je kroz suze Jure Gotovac. Iz Gradskog ureda kažu da se na gradilištu radi. 'Ne možemo garantirati da nam se, do tada dok ne poduzmemo hitne mjere, neće aktivirati klizište', kazao je Miro Jukić iz Gradskog ureda.

>> Aktiviralo se klizište u Kustošiji, ugrožena obitelj odbila pomoć

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

Kuće su, navodno, kliznule dva metra, a građani se boje za svoju djecu. 'Naš ured za postupanje u hitnim situacijama im je ponuidio smještaj, ali su oni odbili otići, kazao je Jukić. 'Nitko neće odseliti pa makar nam se srušilo sve', kazao je Jure.

U Karlovcu bi se pak kuća mogla srušiti na groblje.' Bojim se da ću ostati bez kuće. Nikad se ne zna što se može dogoditi po noći', kazala je Nevenka Fumić iz Karlovca. Ona  želi da netko dođe i sanira kako više ne bi živjela sa strahom da će joj kuća otklizati u groblje. Isto tako, Jure iz Zagreba poziva sve one koji ga čuju u Gradu Zagrebu da mu dođu pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene