Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitne službe na terenu

Aktiviralo se klizište u Kustošiji, ugrožena obitelj odbila pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj čija je kuća neposredno ugrožena klizištem ostala je u svom domu na vlastitu odgovornost. Na mjesto događaja stigle su sve hitne službe.

U zagrebačkoj Kustošiji aktiviralo se klizište i ugrozilo kuću u Divoselskoj ulici, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Ured je od Centra 112 dobio dojavu da je u 11,16 sati došlo do "translacijskog klizanja tla na Kustošiji".

Klizanje tla uzrokovano je natapanjem terena, a klizište ugrožava kuću na adresi Divoselska ulica 26. Obitelj iz te kuće odbila je pomoć i smještaj koji joj je ponudio Ured te je na vlastitu odgovornost ostala u kući.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe u bolnici FOTO Usred noći urušio se dio autoceste: Nastala je rupa dugačka gotovo 500 metara Anđelko Stričak Građani prijavljuju štetu Varaždinski župan proglasio dvije prirodne nepogode: Šteta iznosi nekoliko desetaka milijuna

>> Zagreb: Veća količina zemlje odronila se na Aleju Bologne

Na terenu su sve hitne službe i poduzimaju se mjere za sanaciju terena. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet vodi hitne mjere sanacije pa se tako postavljaju dva drena kako bi se tlo što je više moguće isušilo, pročišćavaju se odvodni kanali, a vatrogasci uklanjaju stabla koja se nalaze na klizištu, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Prije dva dana veća količina zemlje odronila se na Aleju Bologne, kod podsusedskog tunela prema Zaprešiću. To je uzrokovalo i urušavanje stabla na prometnicu zbog čega je bio zatvoren promet u pravcu Zaprešića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene