Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otok u Sinjskoj krajini pun je neženja pa je općina odlučila stimulirati ih u zasnivanju obitelji. Za svaki novosklopljeni brak općina daje 5.000 kuna.


Općina Otok potiče i rađanje djece, za prvo i drugo dijete daje 2.000, a za treće 6.000 kuna. Ali ni novac ne zanima neženje, oni i dalje ne žele u brak. 'Tko zna da nađem nešto srodne duše možda bi se i oženio', ovako zbori Ivan. U mjesnom kafiću nijedne žene.

Vezani članci Trajekt za Sestrunj - 4 Na hrvatskom otoku još prije tri godine oglasom tražili trgovca. Javili se ljudi iz cijeloga svijeta. No iskrsnuo je problem Slika nije dostupna ZNATE LI GDJE JE NAJVIŠE NEŽENJA U HRVATSKOJ? Otkrili zašto nisu u braku!

Kiša, zima, idealno vrijeme za biti u toplom, idealno za romantiku. Ali za mnoge to ne znači biti u braku. Barem ne u Otoku kod Sinja. Više od 400 muškaraca još uvijek se nije oženilo, a čini se da ne planiraju tako skoro.

Ima i manjih i većih općina, bogatijih i siromašnijih. A eto baš ovdje stotine neženja. U Općini se nadaju da će 5.000 kuna neke ipak potaknuti na brak. 'Evo nagrada svima onima koji sklope brak, mislim da će dobro doći 5.000 kuna', rekao je Branko Samarđić, načelnik općine Otok koja broji 5.000 stanovnika. U vrtiću više od 120 djece. Brakova ipak ima.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju