Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćaju im da se ožene

HRVATSKO SELO PUNO NEŽENJA 'Nije mi još potreba. Lakše biti sam nego se puno brigat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok u Sinjskoj krajini pun je neženja pa je općina odlučila stimulirati ih u zasnivanju obitelji. Za svaki novosklopljeni brak općina daje 5.000 kuna.

Općina Otok potiče i rađanje djece, za prvo i drugo dijete daje 2.000, a za treće 6.000 kuna. Ali ni novac ne zanima neženje, oni i dalje ne žele u brak. 'Tko zna da nađem nešto srodne duše možda bi se i oženio', ovako zbori Ivan. U mjesnom kafiću nijedne žene.

Pročitajte i ovo Valentinovo - 3 U braku 70 godina Tajna dugovječne ljubavi: "Lijepa mi je. Moja prva ljubav. Slušamo jedno drugo što je najvažnije" Imran Khan stroga kazna Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka

Kiša, zima, idealno vrijeme za biti u toplom, idealno za romantiku. Ali za mnoge to ne znači biti u braku. Barem ne u Otoku kod Sinja. Više od 400 muškaraca još uvijek se nije oženilo, a čini se da ne planiraju tako skoro.

Ima i manjih i većih općina, bogatijih i siromašnijih. A eto baš ovdje stotine neženja. U Općini se nadaju da će 5.000 kuna neke ipak potaknuti na brak. 'Evo nagrada svima onima koji sklope brak, mislim da će dobro doći 5.000 kuna', rekao je Branko Samarđić, načelnik općine Otok koja broji 5.000 stanovnika. U vrtiću više od 120 djece. Brakova ipak ima.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene