Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Automobil u kojem se nalazio Hrvat zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.


Hrvatski državljanin T.S. (1984) otet je 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Vezani članci Oteti francuski novinar Olivier Dubois VIDEO Društvenim mrežama širi se snimka otetog francuskog novinara: "Učinite sve da me puste na slobodu" Slika nije dostupna 'To je bio unaprijed planirani manevar, to je njihova poruka'

Navode kako od prvog trenutka poduzimaju sve potrebne radnje, a zajedno s Veleposlanstvom RH u Kairu i drugim hrvatskim institucijama u stalnom su kontaktu s nadležnim institucijama u Egiptu, Delegacijom EU u Kairu, francuskom kompanijom kao i partnerskim službama kako bi dobili informacije o otetom hrvatskom državljaninu.

Iz vladinih izvora doznaje se da zasad nema zahtjeva za otkupninom. Prema neslužbenim informacijama, mladi Hrvat radi u francuskoj tvrtki Compagnie Générale de Géophysique kao menadžer.

Vozač je ispitan u policiji, ali zasad se još ne znaju informacije koje je dao egipatskoj policiji.

IS preuzeo odgovornost za napad na talijanski konzulat u Egiptu

MVEP je u stalnom kontaktu s obitelji otetog hrvatskog državljanina, a svim novim informacijama javnost će biti na vrijeme obaviještena, poručuju iz Ministarstva.

Neslužbeno se doznaje - riječ je o oženjenom Zagrepčaninu. No, identitet otetog zasad će ostati u tajnosti. Tvrde, zbog uspješnije istrage. (N.C./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook