Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Militanti otvaraju novu frontu

IS preuzeo odgovornost za napad na talijanski konzulat u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za bombaški napad na talijanski konzulat u Kairu u subotu, što sugerira da militanti otvaraju novu frontu protiv stranaca u Egiptu.

U napadu je poginula jedna osoba, a četvero je ozlijeđeno. "Uz Božji blagoslov, vojnici Islamske države detonirali su parkirani automobil-bombu s 450 kilograma eksploziva ispred sjedišta talijanskog konzulata u središtu Kaira", objavila je Islamska država na Twitteru.

Pročitajte i ovo Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija Eksplozija autobusa u Kairu (Foto: AFP) Prevozio turiste iz Vijetnama Eksplozija turističkog busa u blizini piramida u Kairu: Dvije osobe poginule, 12 ranjenih

"Preporučamo da se muslimani klone takvih sigurnosnih brloga jer su oni legitimne mete za napade mudžahedina." Talijanski ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni kazao je da među žrtvama nema Talijana te poručio da se "Italija neće dati zastrašiti".

Egipatski premijer Ibrahim Mehleb ocijenio je da je Egipat u ratu i pozvao svijet da se ujedini u borbi protiv terorizma. "Vrijeme je da se svijet ujedini protiv terorizma, koji sada prijeti cijelom svijetu", rekao je.

Vojni dron usmrtio zapovjednika IS-a i 30 džihadista

Riječ je o prvom napadu na jednu diplomatsku misiju od početka vala džihadističkih napada u Egiptu prije dvije godine.

Najsmrtonosniji napadi dogodili su se na Sinajskom poluotoku, a mete su najvećim dijelom bile snage reda. Odgovornost za većinu napada preuzeo je egipatski ogranak Islamske države.

Islamska država, koja nadzire velike dijelove Iraka i Sirije, pozvala je svoje pristaše u drugim zemljama da napadaju zapadne interese. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene