Ministrica Dalić ponovila je kako je Ivica Todorić putem bloga iznio ogromne laži koje se tiču nje pa je, kako je ranije i najavila, podnijela tužbu protiv njega.


Kako je ranije najavila, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić podnijela je privatnu tužbu za klevetu protiv Ivice Todorića.

Vezani članci Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće provjerava navode o nezakonitom vještačenju oko Agrokora, Todorić se obrušio na Plenkovića Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet"

"S obzirom na sve ogromne laži koje je kroz blogove na stranici www.ivicatodoric.hr uputio prema meni osobno, kao što sam najavila podnijela sam tužbu za klevetu, prema tome time će se ubuduće baviti advokati i to je za mene na taj način zaokružena tema", poručila je Dalić.

Obzirom da oporba poziva na političku odgovornost i podsjeća da je Dalić prije nekoliko godina bila ministrica financija, novinare je zanimalo smatra li se ona odgovornom za sve što se događalo u Agrokoru, a nije se znalo.

"Odgovornost za situaciju u Agrokoru imao je njegov vlasnik i uprava društva kojoj je na čelu bio gospodin Todorić. Jučerašnja revidirana financijska izvješća za 2016. godinu pokazala su što je, kako je i na koji način Todorić vodio kompaniju i doveo je do ruba stečaja. Ja osobno nikada nisam radila u Agrokoru, nisam imala veze ni sa kim iz Agrokora i ne vidim kako bih i na koji način ja mogla biti osobno odgovorna za to", rekla je.