Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječki HSLS kritizirao gradsku vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjska i osječka gradska organizacija HSLS-a kritizirali su osječku gradsku vlast zbog, kako tvrde, rasprodaje gradske imovine pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva.

Predsjednik osječko-baranjskog HSLS-a Darko Bajto kazao je na konferenciji za novinare kako je Nadzorni odbor komunalnog poduzeća Unikom nedavno donio odluku o prodaji 'ZOO Hotela', čiji je vlasnik, uz obrazloženje da je riječ o promašenom projektu. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine! Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Takvu odluku ocijenio je nezakonitom jer se, kako tvrdi, protiv jednog člana Nadzornog odbora vodi postupak zbog sumnje da nije pravovaljano izabran u ovo tijelo, a imovina toga hotela ne može se prodavati bez odluke osječkog Gradskoga vijeća, jer je grad suvlasnik i suinvestitor toga projekta, javlja Hina.

Ustvrdio je kako je ova tvrtka najavila prodaju i drugih dijelova svoje imovine, a u prošloj je godini izdvojila više od milijun kuna za različite donacije, reklame i sponzorstva, iza čega se, kako drži, po svemu sudeći krije financiranje nečije kampanje, zbog čega se zatražiti revizija poslovanja ovog poduzeća i svih sklopljenih ugovora.

Bajto je odbacio mogućnost da HSLS ovim istupom prikuplja glasove birača, jer je predizborna kampanja još daleko, ali će, kako drži, biti kasno da se u kampanji zaustave procesi koji su započeti, zapitavši se zašto o svemu šute ostale stranke koje participiraju u gradskoj vlasti, posebice SDP i HNS.

Predsjednik osječkoga HSLS-a Tibor Santo osvrnuo se na slučaj davanja u zakup gradskog zemljišta Gradskom prometnom poduzeću za gradnju kioska, koje je potom dano u podzakup drugim tvrtkama, ocjenivši da 'cijeli posao djeluje nemoralno' te da politika ima obavezu na to reagirati i prije nego što nadležna tijela eventualno utvrde nezakonitosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene