Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski i osječki gradski odbor SDP-a na današnjoj su se konferenciji za novinare zauzeli za održavanje prijevremenih lokalnih izbora.


Ocijenili su ih jedinim pravednim rješenjem političke krize koalicije HDSSB-HSP u gradu i Županiji, a ujedno su zatražili i da, nakon gradonačelnika Ante Đapića, ostavku podnese i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

Vezani članci Stjepan Mikulandrić Mikulandrić o civiliziranoj kampanji i budućoj oporbi: ''Ako nemate kritike i kontrole, dolazi do opuštanja i do samovolje'' Marko Jelić Čovjek koji je srušio 30-godišnju vladavinu HDZ-a: ''Bio sam pošten i otvoren, imao sam vrhunske suradnike koji su odlučili zajedno sa mnom mijenjati svijet''

Predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Maksimović kazao je kako ta stranka "inzistira na ostavci župana Bubala i cjelokupnog županijskog Poglavarstva te raspuštanju županijske Skupštine", ocijenivši kako bi jedino pravdeno rješenje prema građanima bili novi izbori, a ne preslagivanje odnosa u vlasti, u čemu SDP neće sudjelovati.

Kazavši kako je do raspada koalicije HDSSB-HSP formalno došlo zbog izgradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt", Maksimović je ocijenio kako su cijeli mandat ove koalicije obilježavali brojni sukobi, bahatost i nametnuti projekti, poput postavljanja spomenika Anti Starčeviću u Osijeku.

Komentirajući neslužbene informacije po kojima različite političke opcije prikupljaju potpise za održavanje sjednice županijske Skupštine, ali i za iskazivanje nepovjerenja županu Bubalu, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u županijskoj Skupštini Zvonko Erak rekao je kako SDP neće sudjelovati ni u jednoj takvoj inicijativi, jer jedinim rješenjem drži nove izbore, budući da je ista koalicija na vlasti u gradu i Županiji.

Predsjednik đakovačkog SDP-a i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković ustvrdio je kako se u slučaju gradnje sportske dvorane "Gradski vrt" ne radi o javno-privatnom partnerstvu, već o "tajno organiziranom kriminalu" jer, kako tvrdi, iznos koji je bio predviđen za gradnju daleko je veći od njezine stvarne cijene.

Pozvao je Antu Đapića, kao predsjednika HSP-a, te predsjednika Vlade Ivu Sanadera, koja je trebala sufinancirati projekt s oko 400 milijuna kuna, da javno prezentiraju ugovor o dvorani, kao i dosadašnji utrošak sredstava za taj projekt te građevinsku dozvolu, dodavši da će SDP to zatražiti na sjednici županijske Skupštine.