Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: SDP zatražio ostavku župana Bubala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski i osječki gradski odbor SDP-a na današnjoj su se konferenciji za novinare zauzeli za održavanje prijevremenih lokalnih izbora.

Ocijenili su ih jedinim pravednim rješenjem političke krize koalicije HDSSB-HSP u gradu i Županiji, a ujedno su zatražili i da, nakon gradonačelnika Ante Đapića, ostavku podnese i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Sredstva za kampanju Župan Bubalo odbacio zahtjev da podnese ostavku

Predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Maksimović kazao je kako ta stranka "inzistira na ostavci župana Bubala i cjelokupnog županijskog Poglavarstva te raspuštanju županijske Skupštine", ocijenivši kako bi jedino pravdeno rješenje prema građanima bili novi izbori, a ne preslagivanje odnosa u vlasti, u čemu SDP neće sudjelovati.

Kazavši kako je do raspada koalicije HDSSB-HSP formalno došlo zbog izgradnje nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt", Maksimović je ocijenio kako su cijeli mandat ove koalicije obilježavali brojni sukobi, bahatost i nametnuti projekti, poput postavljanja spomenika Anti Starčeviću u Osijeku.

Komentirajući neslužbene informacije po kojima različite političke opcije prikupljaju potpise za održavanje sjednice županijske Skupštine, ali i za iskazivanje nepovjerenja županu Bubalu, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u županijskoj Skupštini Zvonko Erak rekao je kako SDP neće sudjelovati ni u jednoj takvoj inicijativi, jer jedinim rješenjem drži nove izbore, budući da je ista koalicija na vlasti u gradu i Županiji.

Predsjednik đakovačkog SDP-a i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković ustvrdio je kako se u slučaju gradnje sportske dvorane "Gradski vrt" ne radi o javno-privatnom partnerstvu, već o "tajno organiziranom kriminalu" jer, kako tvrdi, iznos koji je bio predviđen za gradnju daleko je veći od njezine stvarne cijene.

Pozvao je Antu Đapića, kao predsjednika HSP-a, te predsjednika Vlade Ivu Sanadera, koja je trebala sufinancirati projekt s oko 400 milijuna kuna, da javno prezentiraju ugovor o dvorani, kao i dosadašnji utrošak sredstava za taj projekt te građevinsku dozvolu, dodavši da će SDP to zatražiti na sjednici županijske Skupštine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene