Olujno nevrijeme koje je zahvatilo Osijek i okolicu jučer oko 22 sata i trajalo oko pola sata izazvalo je štete na obiteljskim kućama, automobilima te slomilo više stabala.


Nevrijeme je poharalo područje Donjeg Miholjca, Valpova, Belog Manastira i Osijeka. U PU Osječko-baranjskoj ističu kako je zbog polomljenog drveća na više mjesta, te odlomljenih grana na neko vrijeme zaustavljen tramvajski promet. U naletu snažnog vjetra oštećeno je i više dimnjaka na obiteljskim kućama. Oluja je poharala šire područje pa je tako materijalna šteta utvđena i u Valpovu, gdje su polomljeni krovovi oštetili i automobile. Posljedice nevremena još se utvrđuju. Stradalih osoba nije bilo, doznaje se u osječkoj policiji.

Urušili se krovovi i oštetili automobile

Vezani članci Tuča, Ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner. Munje parale nebo, zabilježeno njih 14000 Nevrijeme, Ilustracija Snažno nevrijeme jučer pogodilo zagrebačko područje: Vjetar nosio limene krovove, srušena stabla i grane, oštećena vozila

Prijavljena su oštećenja 23 vozila, 6 stambenih objekata, a na više mjesta došlo je do pada stabala i grana na prometnice te oštećenja električne mreže. Vatrogasci i komunalne službe izašli su na teren i sanirali oštećenja. U svezi navedenog izdvajamo događaj u Valpovu, u ulici Hrvatskih branitelja, gdje su se sa stambenih zgrada urušili krovovi i na parkiralištu oštetili 10 parkiranih automobila.