Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek- dogovoren koalicijski sporazum; potpisivanje u četvrtak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici HSP-a, SDP-a i koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske održali su danas sastanak na kojemu su prihvatili programe i projekte za sljedećih godinu dana, te su dogovorili da će koalicijski sporazum o sastavljanju gradske vlasti potpisati u četvrtak 3. travnja, doznaje se od Biljane Borzan, predsjednice osječkog SDP-a.

Predstojnik Ureda državne uprave Osječko-baranjske županije Marko Barišin sazvao je za utorak, 8. travnja, konstituirajuću sjednicu osječkog Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zajednički izlazak na izbore HDZ i HSS 'zapečatili' trajnu suradnju, Karamarko: Napokon! Slika nije dostupna Predstojeći lokalni izbori HSS, HSP Dr. Ante Starčević i HSLS-a kreću u političku auradnju

U Gradskom poglavarstvu bit će četiri člana HSP-a, tri SDP-a i dva iz koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske.

Prema riječima Biljane Borzan, predsjednice osječkog SDP-a, današnji sastanak je bio odlično pripremljen, HSP je održao predstavljanje zajedničkih programa i projekata na kojemu je predočeno sve što su predložile stranke koje će obnašati gradsku vlast u sljedećih godinu dana.

Dogovoreno je sve do najsitnijih detalja, a sam koalicijski sporazum bit će potpisan u četvrtak, rekla je Borzan, dodavši kako će na taj način sve biti spremno da se 8. travnja konstituira Gradsko vijeće.

Predsjednik osječkog HNS-a Ivan Vrdoljak je rekao kako je mislio da će se koalicijski partneri morati još koji put sastati ali, da je "danas sve riješeno, da nema niti jedne primjedbe, što znači da se u četvrtak može potpisati koalicijski sporazum".

Po Vrdoljakovim riječima još se moraju dogovoriti o tome da gradonačelnik bude Gordan Matković (HSP), dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS), drugi dogradonačelnik iz redova SDP-a (o čemu će se u toj stranci ovih dana dogovoriti), te predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić, predsjednik HSP-a

Na proteklim izvanrednim izborima, 9. ožujka, HSP je osvojio najviše, devet, vijećničkih mandata. Od 25 članova Gradskog vijeća, HSP u koaliciji s SDP-om (tri mandata) te HNS-HSU-Zelenima Hrvatske (dva mandata) ima dovoljan broj vijećnika za sastavljanje gradske vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene