Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dobilo je akreditaciju za korištenje 1,85 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje 2014.-2020


Taj će novac biti iskorišten za zapošljavanje, socijalno uključivanje i za najpotrebitije među nama, izjavila je u srijedu u Banskim dvorima ministrica Nada Šikić.

Vezani članci Karlo Bosiljevac ne strahuje za svoj projekt Ne boje se da će koronakriza prizemljiti njihove dronove: "Guramo jer imamo razloga, a za odustajanje nema mjesta" Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac i MOST-ov županijski vijećnik Mate Rebić (Foto: Dnevnik.hr) "Ovo je samo jedan obični PR spin": Posjet ministrice Žalac Imotskom nije prošao bez kritika

"U posljednjih sto dana ova je Vlada napravila jako puno na privlačenju sredstava iz EU i ostalim pitanjima“, rekla je ministrica Šikić nakon sjednice Vlade, izvijestivši da je Hrvatska dobila akreditaciju prije dva dana.

Pomoćnica ministrice Katarina Ivanković Knežević istaknula je važnost te akreditacije jer je spriječeno da se u blagajnu Europske komisije vrati 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih.

„To znači da smo uspjeli potrošiti, provjeriti i ovjeriti nešto više od 78 milijuna kuna za zapošljavanje 3800 mladih osoba“, naglasila je.

Oni su zaposleni u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a pomoćnica ministrice naglašava da će se aktivnosti putem Inicijative nastaviti i dalje.

"Želimo mjere aktivne politike uistinu prilagoditi potrebama tržišta rada i provodit sve mjere koje su nepravedno bile zapostavljene u protekle četiri godine“, rekla je Ivanković Knežević.

Ključnim ističe da se te mjere prilagode tržištu rada, a ne da se nezaposleni moraju prilagođavati mjerama.

"Vrlo je veliki iznos za mjere za zapošljavanje mladih, 132 milijuna eura koji su predviđeni da se potroše do kraja 2018. godine. Svi ti projekti su započeli s provedbom i cilj nam je imati oko 28 tisuća mladih sufinanciranih mjerama Europskog socijalnog fonda“, naglasila je pomoćnica ministrice rada i mirovinskog sustava Ivanković Knežević.

Podsjetila je da dodatne mogućnosti postoje i u segmentu poticanja zapošljavanja žena te ranjivih skupina. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju