Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena dvojica muškaraca

Organizirao napad na Kursara jer mu je kćer rušio 20 puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija obavila je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim i 57-godišnjm muškarcem zbog prijetnji profesoru Fakuleta političkih zanosti Tončiju Kursaru.

Nakon što je profesor Kursar prošli tjedan po četvrti put napadnut, policija je uhitila dvojicu osumnjičenika. jedan je osumnjičen za organiziranje napada, a drugi za izvršenje. 57-godišnji muškarac je prvi put zaprijetio profesoru 27. kolovoza 2008. u 10 sati u Zagrebu kada ga je presreo i zaprijetio mu zato jer je njegova kći, koja je studentica na Fakultetu političkih znanosti, ni nakon 20 pokušaja nije uspjela proći ispit iz njegova kolegija.U ožujku ove godine 57-godišnjak je nagovorio 28-godišnjaka da profesora Kursara zalije bojom. Pričekali su ga da izađe iz zgrade u kojoj živi te ga zalili s pet litara boje.

Pročitajte i ovo Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla"

>> Profesor Kursar ponovno napadnut

Zagrebačka policija dvojicu muškaraca sumnjiči i za zadnji napad koji je bio i najozbiljniji. Tada je profesor Kursar pretučen palicom. Povodom posljednjeg napada, danas je na Fakultetu političkih političkih znanosti održana izvanredna sjednica Vijeća nastavnika koji nisu skrivali zabrinutost. 'Nastavnici prozivaju predsjednicu Vlade Jadranku Kosor i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka opetovanom, planiranom i sustavnom nasilju nad jednim sveučilišnim nastavnikom ne posvećuju primjerenu pozornost. Ne možemo i ne želimo nastavljati i obavljati akademski posao ako se ne zajamči potpuna sigurnost svih sveučilišnih nastavnika i autonomnog izvođenja cijelog nastavnog programa', rečeno je na izvanrednoj sjednici.

Taj napad poruka je svim sveučilišnim nastavnicima u Hrvatskoj koji drže do kriterija u svom radu sa studentima, rekao je dekan FPZ-a Vlatko Cvrtila na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća, na kojoj su Kursaru potporu iskazali profesori i studenti. Dodano je da ukoliko se utvrdi da studentica ima ikakve veze s napadima na profesora Kursara, protiv nje će biti poduzeta mjera isključenja s Fakulteta političkih znanosti. Oglasio se telefonskim putem i Tonči Kursar koji je još uvijek na bolničkom liječenju. Izjavio je da će čim se oporavi nastaviti obavljati svoj posao. Dodao je kako otprilike može znati o kojoj je studentici riječ te je naglasio da ne razumije zbog čega je do toga došlo jer je prema svim studentima imao iste kriterije.

Izjavu profesora Kursara možete poslušati u prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene