Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica postoji, uskoro istraga?

Glavašu prijeti suđenje zbog zločina u BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, prema pisanju Večernjih novosti, protiv Branimira Glavaša i još 28 hrvatskih državljana prije osam mjeseci podnijelo je kaznenu prijavu za ratne zločine počinjene na području Broda i Dervente tijekom 1992. godine nad srpskim civilima.

Kaznena prijava protiv Glavaša i ostalih predana je Haagu još 2002. godine, a vraćena je u Tužilaštvo BiH nakon što su haški istražitelji utvrdili da postoje elementi za dizanje optužnice, pišu Večernje novosti. Tako je sva dokumentacija u vezi slučaja u listopadu 2008. ustupljena Tužilaštvu BiH na daljnje procesuiranje, no još ništa nije učinjeno.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Milorad Dodik Nakon potvrđene optužnice "Imamo obavještajne podatke da Dodik planira pobjeći iz zemlje!": Ministar obrane BiH otkrio eksplozivni podatak

>> Glavaš je šesti put odahnuo, bitno da su Grude '92. bile u BiH

'Osobno sam u suradnji s obiteljima poginulih i nestalih civila iz Broda osobno napisao kaznenu prijavu u kojoj se spominje Glavaš. Prijava ima 670 stranica i oko 5000 raznih dokumenata', rekao je odvjetnik Predrag Radulović.  I u Tužilaštvu BiH novinarima Večernjih novosti potvrđeno je da postoji kaznena prijava protiv Branimira Glavaša, no nije objašnjeno zbog čega je ona skrivana od javnosti te zašto još ništa nije učinjeno.

Večernje novosti neslužbeno doznaju da bi Tužilaštvo BiH u narednih nekoliko dana po hitnom postupku trebalo pokrenuti istragu protiv Branimira Glavaša jer je na njih pritisak međunarodne zajednice u slučaju Glavaš ogroman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene