Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženi iz slučaja Maestro tuže Hrvatsku sudu za ljudska prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Vrhovni sud odlučuje o žalbi koju je protiv pritvora podnio jedan od optuženih potpredsjednika Fonda Ivan Gotovac, drugi akteri afere Maestro otišli su korak dalje. Zbog nezakonitog pritvora i ponižavajućih uvjeta, Robert Peša tuži državu.

Nakon više ustavnih tužbi, kojima je pokušao dokazati da se u pritvoru nalazi 15 mjeseci nezakonito, čime su mu prekršena ljudska prava, Robert Peša žalio se Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Stražar čuva ulaz u sudnicu u kojoj se vodi suđenje osuđenima Adventski sajam 2018. Napokon počinje suđenje: Četvorica potencijalnih pomagača strasburškom napadaču optuženi za terorizam

>> Ni nakon godinu dana 'dirigent' u slučaju 'Maestro' nije uhićen

>> Maestro: Iz pritvora pušteni Parazajder i Piplović

U tužbi protiv države, Peša tvrdi da su uvjeti u zatvoru ponižavajući. Ćelija mu je pretijesna, a tvrdi da je pritvoren po političkoj osnovi te nema pravo na pošteno suđenje.

'Postoji čitav niz predmeta, gdje zbog istih kaznenih djela, ljudi nisu niti uhićeni, procesuirani su za ogromne iznose iz zloporabe položaja, a ne nalaze se u pritvoru i nikada nisu lišeni slobode', izjavila je Višnja Drenški Lasan, odvjetnica Roberta Peše.

Jedan od njih, Velimir Kračun, unatoč USKOK-ovoj istrazi, nije otpušten.

I dalje je na svom radnom mjestu u Fondu. Tromost zagrebačkog Županijskog suda, iskoristilo je troje od osam osumnjičenih sudionika privatizacijske pljačke. Brane se sa slobode.

Blagodati dvojnog državljanstva koristi bosansko-hercegovački poduzetnik -Svjetlan Stanić. U bijegu je viđen i s nekim dužnosnicima Ministarstva znanosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene