Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maestro: Iz pritvora pušteni Parazajder i Piplović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje optuženika iz akcije "Maestro", odvjetnici Asja Piplović i Juraj Parazajder pušteni su u petak navečer iz pritvora, potvrdila je danas Parazajderova odvjetnica, Jasna Novak.

Odvjetnica Novak je izvijestila kako je u petak na sjednici Vrhovnog suda RH prihvaćena njihova žalba protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu, kojom je Parazajderu bio produljen pritvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak u srijedu 'Veliki maestro' odgođen zbog bolesti Juraja Parazajdera Slika nije dostupna Veliki Maestro VIDEO: Prikazane snimke odvjetnice Piplović i ruskih investitora

"Sada čekamo zakazivanje glavne rasprave", rekla je Novak.

Parazajder i Piplović, oboje odvjetnici, u pritvoru su bili od lipnja prošle godine, kada je u akciji USKOKA-a "Maestro", priveden i jedan od potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac. Slijedeći tjedan Vrhovni sud odlučuje o žalbi na pritvor Ivana Gotovca.

U USKOK-ovoj akciji "Maestro", provedenoj u lipnju 2007., privedeno je, zbog sumnje u korupciju, više osoba iz Hrvatskog fonda za privatizaciju te nekoliko odvjetnika i poduzetnika.

Državno odvjetništvo RH (DORH) je ovog vikenda na svojim internetskim strancima podsjetio na bitne informacije o predmetima iz akcije "Maestro", koji su u nadležnosti USKOK-a, a zbog - kako navodi DORH - "izjava novinara i osoba iz javnog života kako se ne zna kada će akteri iz afere Maestro biti optuženi".

DORH, uz ostalo, podsjeća kako je, nakon provedene istrage u predmetu Maestro, USKOK podignuo (u veljači 2008.) pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv desetero hrvatskih državljana, i to protiv J. M. (1949.), R. P. (1965.), I. G. (1973.), I. P. (1957.), A. P. (1956.), M. J. (1960.), J. P. (1950.), S. S. (1966.), D. M. (1965.) i M. M. (1951.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja mita, pomaganja u primanju mita, davanja mita, izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne, udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene