Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ni nakon godinu dana 'dirigent' u slučaju 'Maestro' nije uhićen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Korupciji je odzvonilo', zaklinjao se državni vrh prije godinu dana, nakon što su u Fondu za privatizaciju otkrivene višemilijunske malverzacije.

Istraga u slučaju Maestro odavno je završena, trojica potpredsjednika Fonda još čekaju suđenje, a famozni 'dirigent' nije završio iza rešetaka. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge

Ni godinu dana poslije nema novog ulova. Državni vrh hvalio se uspješnom borbom protiv korupcije. Osumnjičeni za milijunsku pljačku, uz trojicu potpredsjednika Fonda - Matanovića, Gotovca i Pešu, dočekali su kraj istrage iza rešetaka. Ključni svjedok, USKOK-ov čovjek Joško Kuzmanić, bez kojeg ni ne bi bilo uhićenja, nikada nije saslušan. 

Odbjegli bosansko-hercegovački poduzetnik Stanić dostupan je medijima, ali ne i hrvatskom pravosuđu. Zbog 'tankih' dokaza izlazak iz pritvora uoči suđenja smiješi se i Gotovcu. U međuvremenu je, zbog primanja mita pod istragom i Velimir Kračun, 4.-i potpredsjednik Fonda. No, on i dalje dolazi na posao. 

S novim predsjednikom, privatizacijski poslovi idu dalje. Fond, nazvan leglom kriminala, unatoč najavama nikada nije ugašen. 

Vlada nudi rješenje. Investicijski fondovi preuzet će najbolje dionice državnih tvrtki. Iz korupcijskog skandala, koji je izvukao sve slabe točke, morali bi izvući pouku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene