Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženi pljačkaši Getroa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv Kristijana Čabraje i Željka Vrbata zbog pokušaja pljačke Getroa u Sesvetama u prosincu prošle godine kad su zaštitari ubili trećeg pljačkaša Dubravka Marinića.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo 29-godišnjeg Čabraju i 45-godišnjeg Vrbata tereti za razbojništvo, ali i pokušaj ubojstva zaštitara koji su im se oduprli.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Slika nije dostupna Osumnjičeni za pljačku Getroa u Sesvetama predao se policiji BiH

Optuženi su da su ujutro 4. prosinca prošle godine osobnim automobilom došli do Getroa te maskirani i naoružani dočekali zaštitarsko dostavno vozilo.

Kad su dvojica zaštitara otišla u Getro po novac, a u vozilu ostao samo vozač, Čabraja i Marinić su preskočili ogradu i ušli u krug Getroa te razoružali vratara. Nakon toga su dočekali zaštitare koji su nosili vreću s 530 tisuća kuna i naredili im da legnu na pod, a vreću bace, što su u strahu i učinili. No zaštitar iz vozila sve je to vidio, pa je izišao i s pištoljem u ruci pošao prema dvojici pljačkaša.

Odvjetništvo tvrdi da je Čabraja odmah prema tom zaštitaru uperio pištolj i pokušao pucati, ali mu je iz neutvrđena razloga oružje zatajilo. Pokušao je ponovno repetirati pištolj, no tada je na njega zapucao zaštitar.

Marinić se istodobno dao u bijeg s vrećom novca, a za njim je potrčao i zaštitar, ispalivši više hitaca kad je vidio da razbojnik prema njemu diže automatsku pušku.

Za to vrijeme drugi zaštitar je vidio da se Čabraja podiže i s uperenim pištoljem ide prema njegovu kolegi, pa je povikao da baci pištolj. Razbojnik to nije učinio, već se s uperenim pištoljem okrenuo prema njemu, pa ga je zaštitar pogodio jednim hitcem.

Optuženi Vrbat, koji je u blizini u automobilu čekao i držao stražu, pobjegao je i do danas nije pronađen.

Odvjetništvo je od suda zatražilo da Čabraja ostane u pritvoru dok ne završi kazneni postupak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene