Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podignuta je optužnica protiv Kristijana Čabraje i Željka Vrbata zbog pokušaja pljačke Getroa u Sesvetama u prosincu prošle godine kad su zaštitari ubili trećeg pljačkaša Dubravka Marinića.


Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo 29-godišnjeg Čabraju i 45-godišnjeg Vrbata tereti za razbojništvo, ali i pokušaj ubojstva zaštitara koji su im se oduprli.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Slika nije dostupna Raspisana tjeralica za razbojnikom iz Getroa

Optuženi su da su ujutro 4. prosinca prošle godine osobnim automobilom došli do Getroa te maskirani i naoružani dočekali zaštitarsko dostavno vozilo.

Kad su dvojica zaštitara otišla u Getro po novac, a u vozilu ostao samo vozač, Čabraja i Marinić su preskočili ogradu i ušli u krug Getroa te razoružali vratara. Nakon toga su dočekali zaštitare koji su nosili vreću s 530 tisuća kuna i naredili im da legnu na pod, a vreću bace, što su u strahu i učinili. No zaštitar iz vozila sve je to vidio, pa je izišao i s pištoljem u ruci pošao prema dvojici pljačkaša.

Odvjetništvo tvrdi da je Čabraja odmah prema tom zaštitaru uperio pištolj i pokušao pucati, ali mu je iz neutvrđena razloga oružje zatajilo. Pokušao je ponovno repetirati pištolj, no tada je na njega zapucao zaštitar.

Marinić se istodobno dao u bijeg s vrećom novca, a za njim je potrčao i zaštitar, ispalivši više hitaca kad je vidio da razbojnik prema njemu diže automatsku pušku.

Za to vrijeme drugi zaštitar je vidio da se Čabraja podiže i s uperenim pištoljem ide prema njegovu kolegi, pa je povikao da baci pištolj. Razbojnik to nije učinio, već se s uperenim pištoljem okrenuo prema njemu, pa ga je zaštitar pogodio jednim hitcem.

Optuženi Vrbat, koji je u blizini u automobilu čekao i držao stražu, pobjegao je i do danas nije pronađen.

Odvjetništvo je od suda zatražilo da Čabraja ostane u pritvoru dok ne završi kazneni postupak.