Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštitar spriječio najgore

Opsadno stanje: Skupština pod vodom zbog prokišnjavanja krova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska je skupština jučer u zoru bila pod 'opsadnim stanjem' jer je glavna skupštinska dvorana, u kojoj se donose sve važne gradske odluke, bila poplavljena.

Voda je, pričaju djelatnici Skupštine, curila sa stropa poput slapa. Tijekom noći voda se izlila iz cijevi protupožarnog sustava, a akumulirala se upravo iznad čuvenog skupštinskog stropa te je počela kroz njega probijati. Kako doznajemo, sreća je u nesreći što je noćni zaštitar tijekom redovitog obilaska zgrade primijetio vodu (oko 5 sati ujutro) te alarmirao mjerodavne, kolege koji rade na održavanju, vatrogasce te na kraju i policiju, u protivnom stop se mogao urušiti.

Pročitajte i ovo Fran Gardaš Važna kampanja Godišnje se u Hrvatskoj rode deseci djece s posebnim osmijehom: "Moja poruka je da se ne trebaju toliko bojati" Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada

>> Bernardić novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

'Svi smo došli rano ujutro, svaka čast zaštitarima i djelatnicima koji rade na održavanju, odlično su obavili svoj posao, radili su ovdje u vodi, potpuno mokri', svjedoči Predrag Fleš, zamjenik tajnika Skupštine. Sretni su, kažu u Skupštini, što nije završilo mnogo gore, a doznajemo i da će dvorana biti sanirana prije održavanja sljedeće sjednice Gradske skupštine 28. veljače.

Kante na mjestima direktora Holdinga

Već u utorak trebala bi se postaviti skela u dvorani kako bi se moglo pristupiti sanaciji, dakako u suradnji s konzervatorima.

Sa stropa, na kojem se vide velike vodene mrlje, još kapne koja kap, s toga su ispod najkritičnijih mjesta postavljene cerade ne bi li se zaštitio namještaj. Također, nekoliko je kanti još postavljeno na klupama, i to upravo na mjestima na kojima inače sjede direktori Zagrebačkog holdinga. Inače, za održavanje zgrade zadužen je Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, no do zaključenja ovog broja nismo uspjeli dobiti komentar. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene