Među studentima Milana Sijerkovića nekoć bila i prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, redovita profesorica na Geofizičkom odsjeku PMF-a.

Galerija


Legendarni meteorolog Milan Sijerković u svom je bogatom radnom stažu bilježio i dvadesetogodišnji rad na PMF-u, gdje je prenosio znanje mladim studentima. Među njegovim je studentima nekoć bila i prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, redovita profesorica na Geofizičkom odsjeku PMF-a.

Vezani članci Marija Miholjek i Milan Sijerković (Foto: Dnevnik.hr) Kolege s Nove TV opraštaju se od legendarnog Milana Sijerkovića Milan Sijerković (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Predsjednik Sabora izrazio sućut obitelji Milana Sijerkovića: ''Pamtit ćemo ga po ljudski toplim i bliskim prognozama''

"Mogu o njemu reći sve najljepše. Sjećam ga se još iz studentskih dana, držao mi je praktikum iz sinoptičke meteorologije, bio je vrlo profesionalan. Kasnije, kad sam se zaposlila u Geofizičkom odsjeku, on je bio djelatnik DHMZ-a pa smo imali i profesionalne kontakte.

Tada sam ga i osobno bolje upoznala i vidjela da je vrlo duhovit čovjek, vrlo duhovita i draga osoba. Jako je volio svoju struku, čijoj je popularizaciji silno pridonio. Napisao je brojne knjige i slikovnice te sve to prezentirao na vrlo simpatičan način.

Među kolegama u DHMZ-u i čitavoj meteorološkoj zajednici bio je omiljen. Milan Sijerković bio je jedna vrlo draga i duhovita osoba, zaljubljenik u struku i silno je pridonio popularizaciji meteorologije na kvalitetan način", kazala je prof. Bencetić Klaić za DNEVNIK.hr.