Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan put!

Evo što danas možete očekivati u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskome primorju, Gorskom kotaru i Lici.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i otežava vožnju u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, i na autocesti A3 između čvorova Novska i Nova Gradiška, upozorio je Hrvatski autoklub u priopćenju.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazi Bajakovo. S obzirom da se tijekom cijelog vikenda, očekuje pojačan promet na Metkoviću, HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti između Metkovića i Vrgorca.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko

>> Kako dobro osigurati prtljagu i što nikako NE SMIJETE činiti kao suvozač

Tijekom cijelog dana očekuje se pojačan promet u Istri i duž jadranske obale, a poslijepodne na cestama iz smjera mora prema unutrašnjosti, posebice na dionici autoceste A1 između Lučkog i Bosiljeva te na A2 Zagreb- Macelj prema GP Macelj. Na NP Lučko i Trakošćan upozoravamo na moguće kolone.

Kakvo nas vrijeme očekuje

Ni vrijeme nam nije naklonjeno. Čini se da se ljeto primaklo kraju. Jaka kiša i povremeno grmljavinski pljuskovi zahvatit će sjeverni Jadran, gorska područja i zapadne krajeve unutrašnjosti, a uz umjereno do jako jugo bit će sve osim lijepo vrijeme! S druge strane, u Slavoniji i Dalmaciji sunčano i još dosta toplo jutro. Ipak, takvo vrijeme neće potrajati jer će poslijepodne i tamo biti povremenih pljuskova i grmljavine.

U središnjim krajevima i poslijepodne uglavnom oblačno i kišovito, ali kiša će biti ipak slabija nego ujutro. Temperature do 23 u središnjem, a 27 u istočnom dijelu.

Promjenjivo s pljuskovima i grmljavinom nastavit će se i na Jadranu, ali poslijepodne će kiša ipak biti slabija. Prema kraju dana će se početi i razvedravati, a puhat će jako jugo. U Gorskom kotaru i Lici uglavnom cijeli dan oblačan i kišovit.

U Dalmaciji će još i danas biti dosta sunčanih razdoblja, ali poslijepodne će se proširiti grmljavinski pljuskovi. Najobilniji će biti na sjevernom dijelu. I dalje dosta toplo, do 29 stupnjeva.

Temperatura mora je bez promjena, uglavnom između 22 i 25 stupnjeva. (D.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene