Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku - 2
Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku - 2 Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Pixsell

Već drugi put u samo nekoliko dana vandali su oskvrnuli spomenik palim borcima u pulskom Titovom parku.


U srijedu, 30. lipnja, netko je opet odlučio vandalizirati po pulskom Titovom parku. Naime, netko je skulpturu borca na vrhu spomenika omotao šalom, a lice pošarao prostačkim crtežom, prenosi Glas Istre.

Vezani članci Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Predsjednica sindikata o situaciji na pulskom aerodromu: "Ne može direktorica primati 24.000 kuna, a s druge strane radnicima smanjiti plaću" Nada u spas periski - 1 U pulskom akvatoriju pronađeni primjerci školjke desetkovane zbog parazita: "Ako se radi o plemenitim ovo je dosad neviđeno otkriće"

To je već drugi vandalizam u proteklih nekoliko dana.

Podsjetimo, vandali su i uoči Dana antifašističke borbe oskvrnuli spomenik palim borcima u Titovom parku u Puli. Crvenom bojom išarali su poprsja istarskim narodnim heroinama i herojima.

''Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno preko tri tisuće partizanskih spomenika, a mi u Istri smo tada očuvali svoje i zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti'', komentirao je tada istarski župan, Boris Miletić.