Uoči Dana antifašističke borbe, vandali su ponovno oskvrnuli spomenik palim borcima u Titovom parku u Puli. Crvenom bojom išarali su poprsja istarskim narodnim heroinama i herojima, javila je Istarska županija.

Galerija Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku - 3 Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku - 2 +0 Oštećeni spomenici u Puli u Titovom parku - 1

Crvenom bojom na spomeniku Titu nacrtano je slovo "U", a na spomeniku borcima narodno oslobodilačke borbe i žrtvama fašizma napisano je "Pavelićev park".

"Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to nažalost na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno preko tri tisuće partizanskih spomenika, a mi u Istri smo tada očuvali svoje i zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti", komentirao je istarski župan Boris Miletić najoštrije osudivši ovaj gnjusan čin.

Brezovica Znate li zašto obilježavamo Dan antifašističke borbe i što je toga dana osnovano u šumi kod Siska?

Trgovina, ilustracija Pogledajte radno vrijeme trgovina na Dan antifašističke borbe

"Unatoč pokušajima oskvrnjivanja spomenika, Istra će ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu, multikulturalnosti i toleranciji. Antifašizam je bio i ostao dio našeg identiteta i danas je jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo", zaključio je istarski župan, priopćeno je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju