Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi Mosta i HDZ-a

Škaričić odgovorio Kovačiću: 'Dečki nore. A norijada još nije počela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzavrela atmosfera na omiškoj političkoj sceni - u žarištu je Ivan Škaričić, bivši gradonačelnik Omiša koji je izabran za predsjednika gradskog HDZ-a. Nakon što ga je i ponedjeljak prozvao sadašnji gradonačelnik Ivan Kovačić - dan kasnije je stigao odgovor. Pitali smo i građane što oni misle o svemu.

Bivši gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić u fokusu je gradskih zbivanja. A čuo je izjavu gradonačelnika Ivana Kovačića.

Pročitajte i ovo U Omišu putuju brodicama Cetinom - 3 Mora vratiti novac Smanjena kazna za zloporabu ovlasti HDZ-ovu bivšem gradonačelniku: Bio je i ravnatelj Doma za starije u kojem je 18 korisnika umrlo od COVID-a Slika nije dostupna Zlouporaba položaja Podignuta optužnica protiv bivšeg omiškog gradonačelnika

'Što se tiče istupa gospodina Kovačića i gospodina Nikole Grmoje danas - dečki nore. A norijada još nije počela. Svaki imalo kulturan čovjek bi se ispričao za ono', prokomentirao je bivši gradonačelnik Omiša.

Zasmetalo je MOST-ovcu Kovačiću i što je Škaričić izabran za šefa Omiškog HDZ-a pa je u ponedjeljak izjavio: 'Tu se ne radi o HDZ-u. Uglavnom se radi o onim malim isprdcima od HDZ-a. Imam svoj moral preko kojeg neću preći i s bilo kakvim hoštaplerima neću surađivati'.

'To je toliko neprimjereno i nekulturno i neuobičajeno', bio je kratak Škaričić.

A što o istupu svog gradonačelnika kažu građani?

'Mislim da je pogodio. Osobito jer bili su ovi, oni,... Ali nama nikako da ide bolje'.

'On nije mislio pod tim ništa ružno, onako iskreno ustvari. Skupilo mu se'.

'Treba se ispričati zbog bilo koje vulgarne riječi koja je otišla u jedan javni prostor. Ali mi u Omišu razumijemo frustiranost našeg gradonačelnika'.

HDZ je godinama bio na vlasti u Omišu. Sve dok ih 2013. godine nije pobijedio nezavisni kandidat Ivan Kovačić. No, krajem 2014. srušen je proračun i izazvani još jedni izbori.

Bivšeg gradonačelnika sadašnji je prijavljivao zbog sumnji u nezakonitosti. Škaričić kaže kako na idućim izborima očekuje povratak HDZ-a na vlast u Omišu. No tvrdi - on neće biti kandidat za gradonačelnika.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene