Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kratkotrajno olujno nevrijeme praćeno tučom jutros je pogodilo općinu Sibinj kraj Slavonskoga Broda pa će načelnik Josip Pavić zatražiti proglašenje elementarne nepogode za naselja Sibinj i Gornji Andrijevci.


Prema prvim informacijama jak vjetar oštetio je krovove na desetak kuća, a stradao je i automobil. Tuča veličine oraha uništila je povrtnjake dok se tamošnji vinogradari plaše kako će štete na urodima biti i do pedeset posto.

Vezani članci Tuča u mjestu Paljevina kod Đakova Snažno nevrijeme pogodilo istok zemlje, u jednoj županiji tuča veličine oraha Pomor ribe u rijeci Orljavi - 6 Orljavom već danima plutaju lešine riba, reagirala inspekcija: "Smrad se širi na kilometar..."

'Kada komisija obiđe teren vidjet će se koliki su razmjeri šteta, a odluku o eventualnom proglašenju elementarne nepogode donijet će županija. Moj je zahtjev utemeljen na dojavama mještana, a i osobno sam se nakon jutrošnjeg obilaska stradalih naselja uvjerio kako ima oštećenja na krovovima i usjevima', kaže načelnik Pavić. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.