Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme se ne dosađuje

Olujno nevrijeme i tuča prijete sjeverozapadu Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je posljednjih dana svakakvo, samo ne dosadno! Nakon jučerašnje žege danas nas očekuje kiša i grmljavina - olujno nevrijeme.

Doživjeli smo uzoran ljetni dan, sa žegom, vrućinom i neugodnim začinom sparine. Možda je to bio dosad najtopliji ljetni dan. U Kninu je bilo vrućih 35 stupnjeva. Sada se očekuju prolazna kiša i osvježenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Fronta sjevernoeuropske ciklone će sutra zahvatiti Hrvatsku i donijeti kišno osvježenje. Slijedit će je odvojak azorske anticiklone, što navješćuje jednako brzo proljepšanje vremena. Jutros su se crni oblaci pojavili na nebu iznad sjeverozapadnog dijela Hrvatske, ponegdje s pljuskovima i grmljavinom. Ipak, u većem dijelu Hrvatske dan će početi sunčanim vremenom.

U Zagrebu, drugdje u središnjoj Hrvatskoj te u Slavoniji danju će vrijeme biti promjenjivo, s kišom, pljuskovima i grmljavinom, što će istočnu Slavoniju zahvatiti najkasnije. Mjestimice je moguće i nevrijeme. Zapuhati će jak sjeverozapadnjak i zamjetno će osvježiti.

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici vrijeme će biti nestabilno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Osvježit će, i to osobito u gorskoj Hrvatskoj unutrašnjosti Istre. U obalnom području već prije podne zapuhat će jaka bura. U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vrlo toplo vrijeme. Uglavnom u sjevernoj Dalmaciji i Zagori popodne i navečer bit će nevere, uz malo osvježenje. Potkraj dana zapuhati će uz obalu bura, a na otvorenome moru sjeverozapadnjak, umjereni ili jaki.

More će i sutra biti prikladno toplo za kupanje. Jučer mu je temperatura mjestimice dosegnula 25 stupnjeva. No, bura bi mogla to stanje promijeniti. Sutra će u zapadnim krajevima ultraljubičasto zračenje biti slabije nego danas, a u Dalmaciji još će biti vrlo jako i opasno za one koji će mu se predugo izlagati.

U kopnenoj će Hrvatskoj od subote do ponedjeljka prevladavati sunčano vrijeme. Popodne je uglavnom u gorju moguć pokoji pljusak. Bit će umjereno vjetrovito, s početka donekle svježe, a od ponedjeljka ponovno toplije. Na Jadranu će tijekom vikenda i u ponedjeljak prevladavati vedro. Malo će osvježiti. U subotu još jaka bura i sjeverozapadnjak, a zatim će vjetar oslabiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene