Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u primorju

Olujna bura mogla bi potrajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto u bijelom, kao Ličani i Gorani, Dalmatinci uživaju u burovitom i hladnom Božiću. Zbog udara i do 160 kilometara na sat dio Dalmatine zatvoren je već gotovo 24 sata. Uz zimske uvjete sa sjeverne strane Velebita, putovanje između sjevera i juga zemlje sada je duže i za nekoliko sati.

Prema riječima zaposlenih u kontrolnom centru HAC-a Maslenica riječ je o pravoj buri koja bi mogla potrajati nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega Slika nije dostupna Vjetar ometa promet Zbog vjetra djelomična zabrana prometa na Jadranskoj magistrali

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A 1 između čvorova Maslenica i Sv. Rok zatvorena je za sav promet. Dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene smiju voziti samo osobna vozilâ.

Paški most i državna cesta D 54 Maslenica -Zaton Obrovački zatvoreni su za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a dionica Jadranske magistrale od Bakra do Senja zatvorena je za I. i II. skupinu vozilâ (autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama i vozilâ s natkrivenim teretnim prostorom).

>> Bura čupala stabla i lomila grane

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3.5 tone, vozilima s natkrivenim teretnim prostorom, autobusima, motociklima i vozilima s kamp prikolicama.

Proglašeni su zimski uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozilâ moraju imati zimsku opremu na državnim cestama: kroz Liku: D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Poljanak-Selište, D 52 Špilnik- -Vrhovine-Č.Klanac; Gorski kotar: D 32 Prezid-Delnice, D 305 Parg-Čabar, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra.

Mjestimice pada snijeg u Gorskom kotaru i Lici, a posebice na dionici autoceste A 1, od Bosiljeva do tunela Mala Kapela, te mjestimice slab na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.

Moguća je poledica zbog niskih temperatura, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen za otok Pag.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene