Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Josipović uputio je svim braniteljima i građanima Republike Hrvatske čestitku u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.


'Proslavljajući ove godine Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, s ponosom obilježavamo 16. obljetnicu vojno-redarstvene operacije 'Oluja'. Prisjećamo se s poštovanjem svih onih koji su sudjelovali u toj operaciji i pridonijeli njezinu uspjehu, a posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske', navodi se u čestitki.

Oluja nije značila samo oslobođenje Knina i povratak do tada okupiranih područja u ustavnopravni poredak RH, nego je značila postavljanje temelja za izgradnju Hrvatske kao demokratske zemlje socijalne pravde. Iako nam predstoje još mnogo truda i rada, slobodna Hrvatska u kojoj svi građani imaju jednake mogućnosti i prava ostaje naš ideal koji nas i dalje potiče na više i bolje. Uoči ovog važnog datuma prisjećamo se duha optimizma, samopouzdanja, spremnosti na žrtvu i vjere u budućnost koju su tada imali oni koji su proveli pobjedonosnu akciju Oluja', piše predsjednik RH.

Iskazujući zahvalnost hrvatskim braniteljima, predsjednik Ivo Josipović čestitao je svim građanima Republike Hrvatske uz čvrsto uvjerenje da će Oluja zauvijek ostati velikim slovima upisana u hrvatskoj povijesti kao trajan znak naše borbe za slobodnu i samostalnu državu. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Pročitajte kako je počela i završila najvažnija oslobodilačka akcija Domovinskog rata Slika nije dostupna Ministarstvo branitelja i Thompson oglasili se o troškovima njegova koncerta za obljetnicu Oluje
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju