Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada ju razriješila

Olgici Spevec istekao mandat predsjednice Vijeća za tržišno natjecanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je sa zatvorene sjednice u Hrvatski sabor uputila prijedlog za razrješenje dosadašnje predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec te članova Vijeća Mirne Pavletić Župić i Milivoja Maršića radi isteka mandata.

Predlaže se da se novim članovima Vijeća imenuju Denis Matić, Ljiljana Pavlic i Tatjana Peroković, a Mladen Cerovac novim predsjednikom, do isteka mandata na koji je imenovan kao član Vijeća.

Imenovani su novi članovi Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Željko Jozić, Tihomir Tomčić, Hrvoje Kraljević, Ninoslav Šćukanec, Dario Budimir i Tanja Djaković, dok je predsjednikom Upravnog vijeća imenovan Petar Bezinović. Tih su dužnosti, radi isteka mandata, razriješeni dosadašnji predsjednik Damir Boras te članovi Draženka Blaži, Antonije Dulčić, Suzana Hitrec, Hrvoje Kraljević, Ivanka Roksandić i Ilija Živković.

Na osobni je zahtjev razriješen vršitelj dužnosti ravnatelja Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ante Vučić. Novom vršiteljicom dužnosti ravnatelja Fonda, do imenovanja ravnatelja na temelju javnog natječaja, imenovana je Jelena Mišić.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>>U Međimurju razotkriven kartel autobusnih prijevoznika

Donesen je i zaključak kojim se Anka Mrak-Taritaš imenuje novom članicom Skupštine društva Plinacro d.o.o., kao predstavnica Vlade, dok je Ivan Vrdoljak razriješen te dužnosti. Time se izvan snage stavlja zaključak Vlade od 21. studenoga 2012. godine.

Razriješena je i dosadašnja članica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima Daliborka Rade, a novom je članicom imenovana Ines Krajčak, kao predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova.

Također, na zatvorenom dijelu današnje sjednice Ministarstvu gospodarstva odobrena su sredstva na teret proračunske zalihe državnog proračuna u iznosu od 160.000 eura za podmirenje troškova pružanja usluga pravnog savjetovanja.

Vlada je također usvojila stajalište za sastanak Vijeća za gospodarska i financijska pitanja (Proračun), koje će se održati 11. studenoga 2013. godine.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Sabora i Vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor, stoji u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene