Okus doma - projekt je koji pomaže azilantima da se prilagode životu u Hrvatskoj, njihovoj drugoj zemlji.


Okuplja 30-ak izbjeglica i volontera iz Sirije, Senegala, Nigerije, Etiopije, Afganistana i Hrvatske. Ovom kampanjom Okus doma radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća.

Cilj je zbližavanje i učenje različitih kultura. A pokušat će ići i dalje - osnovati vlastiti catering.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) U bijegu od talibanskog režima: U Hrvatsku stiglo 19 afganistanskih državljana, među njima 10 maloljetnih osoba Sudbina izbjeglih iz Afganistana - 9 Više od 500.000 Afganistanaca napustilo je zemlju: "Dok ne daju odgovor na naše probleme, nećemo se pomaknuti. Tu smo danju i noću"

Kako bi se pokrenuo catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko istočne okuse, potrebna je i pomoć građana. Za opremanje kuhinje i kupnju osnovnih kuhinjskih aparata (frižider, zdjele, mikseri, kuhače, ambalaža za dostavu…)

Okusu doma je potrebno 100.000 kuna (15.000 eura). Ako ste u mogućnosti donirati, Okus doma vas poziva do to učinite OVDJE, minimalnim iznosom od 30 kuna (4 eura), a maksimalnim od 6.000 kuna (790 eura).

Simbolična zahvala za sve one koji doniraju bit će promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova. Uz to, kampanju prate i javni kulinarski festivali.

Ukoliko se skupi iznos veći do početno zadanog, bit će iskorišten za kupovinu rabljenog automobila za dostavu hrane. Osim toga, dodatna sredstva omogućila bi i opremanje omanjeg restorana u prostoru kuhinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju