Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKAJUĆI PRAVDU

Nakon devet godina oslobođen optužbi za nasilje nad učenikom: "Izgubio sam posao koji sam volio..."

Škola, ilustracija
Škola, ilustracija Foto: Getty Images
Umirovljeni ogulinski profesor nakon punih devet godina pravomoćno je oslobođen optužbi da je 2013. na satu tjelesnog odgoja udario učenika. Čekajući presudu, razboljeli su se i on i supruga. Danas je sretan što je sve napokon završilo, ali priznaje da je ostalo puno gorčine.

67-godišnji ogulinski profesor protiv kojeg se dugih devet godina vodio sudski postupak zbog optužbi jednog učenika za nasilje napokon može odahnuti - pravomoćno je oslobođen optužbi.

U međuvremenu, dok su sudovi ukupno četiri puta presuđivali, da bi u konačnici bila donesena pravomoćna oslobađajuća odluka, razboljeli su se i on i supruga.

Nakon što ga je 2013. godine učenik optužio da ga je "uhvatio za uši i kosu i nabio tri puta u zid" te mu tako zadao ozljede glave, suspendiran je. U dugom sudskom postupku utvrđeno je da učenikovi iskazi nisu bili dosljedni te je u konačnici profesor oslobođen.

Pročitajte i ovo Tea Prohaska NEDOSTAJE GOTOVO 400 NASTAVNIKA Na brojne natječaje nema prijava, pa se u učionice vraćaju umirovljeni profesori? Ravnatelji srednjih škola: "To je vatrogasna mjera"

Pročitajte i ovo Klasična gimnazija: Ilustracija - 4 PROTIV ODLUKE RAVNATELJICE Obrat u aferi "Daj pet": Poništena odluka o opomeni pred otkaz koja je izrečena profesorici matematike

"Sretan sam što je konačno gotovo, ali ostalo je i gorčine zbog svega što sam prolazio, a zajedno sa mnom i moja obitelj", izjavio je umirovljeni profesor za Jutarnji list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene