Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brzinom od 700 km/h

Oglasila se Vlada o padu letjelice: Pogledajte što su dosad sve poduzeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se oglasila povodom pada letjelice. Prema zasad prikupljenim informacijama, letjelica je u hrvatski zračni prostor ušla preko Mađarske. Istraga je u tijeku.

U Zagrebu je pala letjelica u četvrtak navečer. Danas se Vlada oglasila po tom pitanju. Održan je sastanak na kojem su sudjelovali potpredsjednik Vlade nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Ivica Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Valentino Franjić.

Premijer je razgovarao jutros s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Tomaševićem i veleposlanikom pri NATO-u Mariom Nobilom, naveli su.

"Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada besposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 kilometara na sat na visini od 1300 metara.''

Premijer je rekao da je letjelica u Mađarsku stigla iz Rumunjske. >>Opširnije

Pročitajte i ovo Mario Banožić Prva reakcija Na mjestu pada letjelice mjerila se i razina radijacije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kako je to moguće? Iskusni pilot šokiran propustom: "Zaštita NATO-a očito ne funkcionira. Sad će nešto slagati, ali kako će objasniti ovo..."

"U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-obrambenog sustava poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja", izvijestili su.

 

U 14 sati pratite specijalno izdanje Vijesti na Novoj TV posvećeno padu drona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene