Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struka se oglasila

Odvjetnici: Nobilova suspenzija poslala bi krivu poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suspenzija Polančecova odvjetnika Ante Nobila, bila bi kriva poruka, bruje odvjetnički krugovi.

Slučaj TLM-a, kao i sporne potpise, trebaju utvrditi isključivo pravosudna tijela i to bez političkih uplitanja smatra i predsjednik Josipović, a USKOK i policija trebaju ispitati one za koje smatraju da je to nužno. Dok Polančecov odvjetnik čeka odluku, reakcije sa svih strana. Silvije Degen, odvjetnik je više od 40 godina. Potez odvjetničke komore, koja je pokrenula postupak suspenzije, smatra udarom na nezavisnost odvjetništva.

Pročitajte i ovo Robert Travaš i Ivana Kopčić Posljedice još od lani U štrajku sudaca ne trpe samo stranke: "Svaki mjesec u kojemu nema ročišta, mi ostajemo bez prihoda" Slika nije dostupna Izvješće HOK-a Ukoreno 11 odvjetnika, 46 ih novčano kažnjeno

>> 'Postupak Komore protiv Nobila nije dobra poruka'

'Nobila treba podržati. Ja sam branio vrlo velike predmete, od Artukovića pa na dalje i nitko mi se nije miješao, posebno mi se nije miješala Vlada. Prema tome nije nikakav grijeh reći, ako je netko potpisao, potpisao je. Ako nije, nije potpisao', kaže Degen. Isto misli i Branko Šerić. U haškom slučaju, kaže, za svjedoka su zvali tadašnjeg predsjednika Mesića, u slučaju Feral Tuđmana, a za Maestro, Sanadera i nitko ga zbog toga nije prozivao.

'To se nije događalo ni doktoru Politeu, kad je branio Josipa Broza, niti kad je branio Alojzija Stepinca. Ne može se odvjetniku oduzeti pravo da nastupa u ime svoje stranke', smatra odvjetnik Branko Šerić. Odvjetnička komora Anti Nobilu to je već zaprijetila. 'Odnosi između odvjetničke komore i odvjetnika Nobila nisu nešto u što bi se trebao 'pačati' ministar pravosuđa', istaknuo je Ivan Šimonović. 'Pačala' se zato premijerka, ali je jutros promijenila mišljenje starom frazom. 'Neka državne institucije rade svoj posao. dakle, policija će ispitati koga treba ispitati, državno odvjetništvo će ispitati koga treba ispitati', rekla je.

Ali, Nobilova ideja da se ispita nju kao i cijelu Vladu nije joj se svidjela prije dva dana. Protiv moćnog, jakog i bogatog odvjetnika Komora je zato pokrenula stegovni postupak. Istog dana, javila se i policija, tvrdeći, i mi tražimo stegovni protiv Nobila, jer Nobilo je prozvao ministra Karamarka za ilegalno prisluškivanje BiH doministra za sigurnost Vjekoslava Vukovića, a članove Vlade, iz ovog proizlazi, ne smije se prozivati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene